Köttbullar med rödkålssallad och matdinkel

30 minuter
625 kcal

Har du provat våra läckra köttbullar med rödkålssallad och matdinkel? Annars är det på tiden! Du lagar receptet på bara 30 minuter. Smaklig måltid!

Tallrik med köttbullar och tillbehör

Rödkålssallad med köttbullar och matdinkel

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 2 äpplen
  • 2 apelsiner, saften
  • Färsk timjan
  • Bomullssnöre
  • 4 tsk äppelcidervinäger
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • Lite bredbladig persilja
  • 200 g nötfärs, 3 % fett
  • 2 äggulor
  • 80 g matdinkel

Så lagar du köttbullar med tillbehör

  • Skär rödkålen fint. Skär rödlöken i fina tärningar och lägg undan en matsked till köttet.
  • Sautera löktärningarna i olivolja tills de är blanka och mjuka. Lägg i kålen.
  • Skär det ena äpplet i grova tärningar och lägg det i grytan tillsammans med apelsinsaften.
  • Gör en bukett av timjankvistar med bomullssnöre. Lägg den i grytan. Tillsätt vinäger och krydda med salt och peppar. Låt kålen sjuda i 10 minuter och smaka av.
  • Tärna nu det andra äpplet och hacka persiljan. Blanda färsen med äggulor, äpple, persilja, rödlök och lite salt och peppar. Ta ett par timjankvistar och rulla dem mellan handflatorna ovanför skålen. Rör runt.
  • Forma små köttbullar av färsen och baka dem i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Koka matdinkel enligt anvisningarna på paketet.
  • Lägg upp köttbullarna med matdinkel och färsk timjan.

Få fler recept på nyttiga och goda rödkålssallader

TIPS! Bra som matsäck