Grekiska köttbullar med fetaost i airfryer

30 minuter
79 kcal

Cirkulerande luft värmer upp vattnet som redan finns i maten till en så hög temperatur att partiklarna frigörs från maten och ytan blir krispig. MUMS!

köttbullar

GREKISKA KÖTTBULLAR – serveras t ex med tzatziki och en god grön sallad.

© wichmann+bendtsen

Grekiska köttbullar med fetaost i airfryer

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken

  • 57 g fläskfärs, max 10 % fett
  • ¼ tsk havssalt
  • 5¾ g havregryn
  • ¼ lök
  • ½ fett vitlöksklyftor
  • 5¾ g soltorkade tomater
  • 7 g fetaost
  • ¼ ägg
  • ¼ dl minimjölk
  • ¼ tsk oregano
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Blanda köttet med salt.
  • Mixa havregrynen så att konsistensen blir som grovt mjöl.
  • Blanda ihop lök och vitlök.
  • Skär de soltorkade tomaterna i små bitar och bryt fetaosten i mindre bitar. Rör ner i färsen tillsammans med lök, ägg, mjölk och kryddor.
  • Forma 14 runda köttbullar. Baka i airfryeren i 14 min vid 180 grader.

TIPS Placera köttbullarna så att det blir luft mellan dem. Tillaga i omgångar istället för att överfylla airfryern.