Kalvbiff med örtpotatismos

30 minuter
440 kcal

Piffa upp kvällen med läcker middagsmat med gröna tillbehör. Mör kalvbiff med örtpotatismos och ärter.

Kalvbiff med örtpotatismos

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g potatis
  • Kallpressad rapsolja
  • 2 msk finskuren purjolök
  • 2 msk finskurenbredbladig persilja
  • 2 msk finskuren vattenkrasse
  • Havssalt och svartpeppar
  • 200 g extra fina ärter
  • 2 tunna kalvbiffarà ca 150-175 g
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 2 tsk smör

Så gör du

  • Skala potatisarna och skär dem i tärningar.
  • Koka dem mjuka.
  • Mosa potatisen ihop med 1 msk rapsolja och hälften av örterna.
  • Smaka av med salt.
  • Lägg ärterna i en gryta, salta lätt och droppa i rapsolja – häll kokande vatten över, koka upp och häll av ärterna innan servering.
  • Blanda ärterna med resten av örtkryddorna.
  • Badda köttet torrt, värm oljan, lägg i smör och låt det brusa upp.
  • Stek köttet 2–3 minuter på vardera sidan, beroende på tjocklek.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Servera det stekta köttet med ärter och mos.

Saknar du inspiration till enkel middagsmat? På I FORMs hemsida hittar du sunda rätter som du kan laga på max 30 minuter.