© wichmann+bendtsen

Kalvbiff med örtpotatismos

Piffa upp kvällen med läcker middagsmat med gröna tillbehör. Mör kalvbiff med örtpotatismos och ärter.

12 januari 2016

Kalvbiff med örtpotatismos

2 personer

200 g potatis
Kallpressad rapsolja
2 msk finskuren purjolök
2 msk finskuren bredbladig persilja
2 msk finskuren vattenkrasse
Havssalt och svartpeppar
200 g extra fina ärter
2 tunna kalvbiffar à ca 150-175 g
2 tsk extra jungfruolja
2 tsk smör

Så gör du

  • Skala potatisarna och skär dem i tärningar.
  • Koka dem mjuka.
  • Mosa potatisen ihop med 1 msk rapsolja och hälften av örterna.
  • Smaka av med salt.
  • Lägg ärterna i en gryta, salta lätt och droppa i rapsolja – häll kokande vatten över, koka upp och häll av ärterna innan servering.
  • Blanda ärterna med resten av örtkryddorna.
  • Badda köttet torrt, värm oljan, lägg i smör och låt det brusa upp.
  • Stek köttet 2–3 minuter på vardera sidan, beroende på tjocklek.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Servera det stekta köttet med ärter och mos.

Saknar du inspiration till enkel middagsmat? På I FORMs hemsida hittar du sunda rätter som du kan laga på max 30 minuter.

Näringsinnehåll per portion:

Energi: 440 kcal
Protein: 40,1 g
Fett: 18 g
Kolhydrater: 33 g
Kostfiber: 6,8 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar