Kall tomatsoppa med topping

25 minuter
270 kcal

Orkar du inte heller laga mat i flera timmar efter en lång arbetsdag? Den här soppan är himmelsk och tar bara 30 minuter att laga.

Tallrik med tomatsoppa.

Kall tomatsoppa med gurka och paprika

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 gurka
  • ½ röd paprika
  • ½ gul paprika
  • 6 San Marzano-tomater
  • ½ röd chili
  • ½ grön chili
  • 6 dl tomatjuice
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk extra jungfruolja
  • Havssalt och svartpeppar
  • Ett par stjälkar basilika

Sådan lagar du tomatsoppa med topping

  • Dela gurkan på längden, skrapa ur kärnorna med en sked och skär köttet i små, fina tärningar.
  • Skär paprikan i likadana tärningar.
  • Dela tomaterna på längden och skrapa ur kärnorna med en sked, och skär köttet i små, fina tärningar.
  • Skär chilin i mycket små, fina tärningar.
  • Blanda tomatjuicen med allt det gröna, olja och en vitlöksklyfta, som är delad på längden, och smaka av soppan med salt och peppar.
  • Ställ soppan i kylen.
  • Ta bort vitlökshalvorna innan soppan serveras tillsammans med finskuren färsk basilika.

LÄS OCKSA: Är tomatsoppa nyttigt?