Tallrik med tomatsoppa.
© Wichmann+bendtsen

Kall tomatsoppa med topping

Orkar du inte heller laga mat i flera timmar efter en lång arbetsdag? Den här soppan är himmelsk och tar bara 30 minuter att laga.

16 juni 2016 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Kall tomatsoppa med gurka och paprika  

2 personer

1 gurka

½ röd paprika
½ gul paprika

6 San Marzano-tomater

½ röd chili

½ grön chili

6 dl tomatjuice

1 vitlöksklyfta

2 msk extra jungfruolja

Havssalt och svartpeppar
Ett par stjälkar basilika

Sådan lagar du tomatsoppa med topping

  • Dela gurkan på längden, skrapa ur kärnorna med en sked och skär köttet i små, fina tärningar. 
  • Skär paprikan i likadana tärningar.
  • Dela tomaterna på längden och skrapa ur kärnorna med en sked, och skär köttet i små, fina tärningar.
  • Skär chilin i mycket små, fina tärningar. 
  • Blanda tomatjuicen med allt det gröna, olja och en vitlöksklyfta, som är delad på längden, och smaka av soppan med salt och peppar. 
  • Ställ soppan i kylen. 
  • Ta bort vitlökshalvorna innan soppan serveras tillsammans med finskuren färsk basilika.

Näringsinnehåll i tomatsoppa med topping per portion

Energi: 270 kcal
Protein: 6,7 g

Fett: 13,4 g

Kolhydrater: 35 g

Kostfiber: 7,8 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar