Kall ärtsoppa

Vacker och somrig ärtsoppa med mynta - perfekt för ljumma sommarkvällar.

Kall ärtsoppa

8 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 1,5 timme - Kylning: 1 timme

INGREDIENSER

4 msk svart quinoa

8 skivor lufttorkad skinka

1 litet knippe finklippt gräslök

400 g extra fina ärter, frysta

6 dl grönsaksbuljong

2 msk kallpressad rapsolja

1 gurka

1 liten nypa mynta

2 lime

Havssalt och mald svartpeppar

Ev 1 tsk peperoncini

Gurka, strimlad (skuren i tunna remsor på längden)

Gör så här

  • Skölj och koka quinoan.
  • Lägg skinkan på bakplåtspapper och stek på 200 grader i cirka 5 minuter. Låt svalna och hacka den fint.
  • Ärterna kokas med buljong och 1 msk salt och blandas med olja, gurka och mynta. Smaka av med limesaft, salt, peppar och chili.
  • Låt soppan svalna och ställ kallt – 1 timme före servering.
  • Servera med tillbehören.

näringsinnehåll per person

Energi: 128 kcal

Protein: 8,5 g

Fett: 5,9 g

Kolhydrat: 11,9 g

Kostfiber: 3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar