Kall ärtsoppa

1,5 timme
128 kcal

Vacker och somrig ärtsoppa med mynta - perfekt för ljumma sommarkvällar.

Kall ärtsoppa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 msk svart quinoa
  • 2 skivor lufttorkad skinka
  • ¼ litet knippe finklippt gräslök
  • 100 g extra fina ärter, frysta
  • 1½ dl grönsaksbuljong
  • ½ msk kallpressad rapsolja
  • ¼ gurka
  • ¼ liten nypa mynta
  • ½ lime
  • Havssalt och mald svartpeppar
  • Ev 1 tsk peperoncini
  • Gurka, strimlad (skuren i tunna remsor på längden)

Gör så här

  • Skölj och koka quinoan.

  • Lägg skinkan på bakplåtspapper och stek på 200 grader i cirka 5 minuter. Låt svalna och hacka den fint.

  • Ärterna kokas med buljong och 1 msk salt och blandas med olja, gurka och mynta. Smaka av med limesaft, salt, peppar och chili.

  • Låt soppan svalna och ställ kallt – 1 timme före servering.

  • Servera med tillbehören.