Kall ärtsoppa

Vacker och somrig ärtsoppa med mynta - perfekt för ljumma sommarkvällar.

2 juli 2014 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

8 pers.

4 msk svart quinoa
8 skivor lufttorkad skinka
1 litet knippe finklippt gräslök
400 g extra fina ärter, frysta
6 dl grönsaksbuljong
2 msk kallpressad rapsolja
1 gurka
1 liten nypa mynta
2 lime
Havssalt och mald svartpeppar
Ev 1 tsk peperoncini
Gurka, strimlad (skuren i tunna remsor på längden)


Gör så här

  • Skölj och koka quinoan.
  • Lägg skinkan på bakplåtspapper och stek på 200 grader i cirka 5 minuter. Låt svalna och hacka den fint.
  • Ärterna kokas med buljong och 1 msk salt och blandas med olja, gurka och mynta. Smaka av med limesaft, salt, peppar och chili.
  • Låt soppan svalna och ställ kallt – 1 timme före servering.
  • Servera med tillbehören.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar