Nyttiga recept Middag Kall ärtso... Kall ärtsoppa 1,5 timme 128 kcal Vacker och somrig ärtsoppa med mynta - perfekt för ljumma sommarkvällar. Av Anne Larsen och Martin Kreutzer 1 juli 2014 Kall ärtsoppa Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1 msk svart quinoa 2 skivor lufttorkad skinka ¼ litet knippe finklippt gräslök 100 g extra fina ärter, frysta 1½ dl grönsaksbuljong ½ msk kallpressad rapsolja ¼ gurka ¼ liten nypa mynta ½ lime Havssalt och mald svartpeppar Ev 1 tsk peperoncini Gurka, strimlad (skuren i tunna remsor på längden) Gör så här Skölj och koka quinoan. Lägg skinkan på bakplåtspapper och stek på 200 grader i cirka 5 minuter. Låt svalna och hacka den fint. Ärterna kokas med buljong och 1 msk salt och blandas med olja, gurka och mynta. Smaka av med limesaft, salt, peppar och chili. Låt soppan svalna och ställ kallt – 1 timme före servering. Servera med tillbehören. ÄrterSoppa