Nyttiga recept Middag Kålgryta m... Kålgryta med nötkött och morötter 30 minuter 308 kcal Middag med nötfärs är en favorit hos barnen. Här är en enkel och kalorisnål grytvariant med kål. Av Signe Moesby Leth 7 mars 2024 ENKEL MIDDAG – kålgryta med nötfärs © wichmann+bendtsen Kålgryta med nötkött och morötter Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer ½ msk extra virgin olivolja 200 g nötfärs ½ gul lök 1 fett vitlöksklyftor 1 tsk rökt paprikapulver ½ tsk spiskummin ¼ tsk chiliflakes ½ spetskål ½ paprika 1 morötter ½ burk krossade tomater 200 ml köttbuljong Havssalt Svartpeppar, nymalen Färska örter, tex persilja Så här gör du Hetta upp olja i en stekpanna och stek nötköttet. Tillsätt finhackad lök, pressad vitlök och kryddor. Stek i några minuter. Tillsätt finhackad kål, strimlad paprika och morot, tomater och buljong. Låt sjuda under lock i 15 minuter tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt, peppar och färska örter strax före servering. TIPS Nötfärsen kan ersättas med kyckling och spetskålen kan ersättas med vitkål. SpetskålNötkött