Kålgryta med nötkött och morötter

30 minuter
308 kcal

Middag med nötfärs är en favorit hos barnen. Här är en enkel och kalorisnål grytvariant med kål.

spetskalsgryta

ENKEL MIDDAG – kålgryta med nötfärs

© wichmann+bendtsen

Kålgryta med nötkött och morötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 200 g nötfärs
  • ½ gul lök
  • 1 fett vitlöksklyftor
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk spiskummin
  • ¼ tsk chiliflakes
  • ½ spetskål
  • ½ paprika
  • 1 morötter
  • ½ burk krossade tomater
  • 200 ml köttbuljong
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Färska örter, tex persilja

Så här gör du

  • Hetta upp olja i en stekpanna och stek nötköttet.
  • Tillsätt finhackad lök, pressad vitlök och kryddor. Stek i några minuter.
  • Tillsätt finhackad kål, strimlad paprika och morot, tomater och buljong. Låt sjuda under lock i 15 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  • Smaka av med salt, peppar och färska örter strax före servering.

TIPS Nötfärsen kan ersättas med kyckling och spetskålen kan ersättas med vitkål.