Slipp stress och blossande kinder i år och bjud hem på ett nyttigt julbord.

Waldorfsallad med tranbär

Överraska med en nyttig version med spenat och tranbär av den klassiska waldorfsalladen .

17 november 2014 av Anne Larsen och Martin Kreutzer

Waldorfsallad

6 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 20 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Tid totalt: 25 minuter

INGREDIENSER

Sallad

60 g valnötter

½ paket babyspenat

1 stort Elstaräpple eller liknande syrligt äpple

Citronsaft

150 g blåa vindruvor

3 stänger bladselleri

3 msk torkade tranbär

Dressing

1 dl kallpressad rapsolja

¼ dl äppelcidervinäger

Havssalt och nymalensvartpeppar

Så gör du

  • Rosta valnötterna lätt i en torr stekpanna.
  • Skölj spenaten ordentligt och slunga den helt torr.
  • Skär äpplet i fina tärningar och vänd dem i citronsaft. Dela vindruvorna i halvor. Skär bladsellerin i fina skivor.
  • Vispa dressingen och smaka av med salt och peppar.
  • Servera spenaten med äpple, vindruvor, selleri, valnötter och tranbär.
  • Ringla över delar av dressingen, cirka 3 msk.

näringsinnehåll per person

Energi: 179 kcal

Protein: 2,5 g

Fett: 11,9 g

Kolhydrat: 17,7 g

Kostfiber: 3,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar