Waldorfsallad med tranbär

25 minuter
179 kcal

Överraska med en nyttig version med spenat och tranbär av den klassiska waldorfsalladen .

Slipp stress och blossande kinder i år och bjud hem på ett nyttigt julbord.

Waldorfsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Sallad

  • 20 g valnötter
  • ¼ Paket babyspenat
  • stort Elstaräpple eller liknande syrligt äpple
  • Citronsaft
  • 50 g blåa vindruvor
  • 1 stänger bladselleri
  • 1 msk torkade tranbär

Dressing

  • ⅓ dl kallpressad rapsolja
  • ¼ dl äppelcidervinäger
  • Havssalt och nymalensvartpeppar

Så gör du

  • Rosta valnötterna lätt i en torr stekpanna.

  • Skölj spenaten ordentligt och slunga den helt torr.

  • Skär äpplet i fina tärningar och vänd dem i citronsaft. Dela vindruvorna i halvor. Skär bladsellerin i fina skivor.

  • Vispa dressingen och smaka av med salt och peppar.

  • Servera spenaten med äpple, vindruvor, selleri, valnötter och tranbär.

  • Ringla över delar av dressingen, cirka 3 msk.