Nyttiga recept Middag Waldorfsal... Waldorfsallad med tranbär 25 minuter 179 kcal Överraska med en nyttig version med spenat och tranbär av den klassiska waldorfsalladen . Av Anne Larsen och Martin Kreutzer 16 november 2014 Slipp stress och blossande kinder i år och bjud hem på ett nyttigt julbord. Waldorfsallad Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Sallad 20 g valnötter ¼ Paket babyspenat ⅓ stort Elstaräpple eller liknande syrligt äpple Citronsaft 50 g blåa vindruvor 1 stänger bladselleri 1 msk torkade tranbär Dressing ⅓ dl kallpressad rapsolja ¼ dl äppelcidervinäger Havssalt och nymalensvartpeppar Så gör du Rosta valnötterna lätt i en torr stekpanna. Skölj spenaten ordentligt och slunga den helt torr. Skär äpplet i fina tärningar och vänd dem i citronsaft. Dela vindruvorna i halvor. Skär bladsellerin i fina skivor. Vispa dressingen och smaka av med salt och peppar. Servera spenaten med äpple, vindruvor, selleri, valnötter och tranbär. Ringla över delar av dressingen, cirka 3 msk. SpenatJulmat