Slipp stress och blossande kinder i år och bjud hem på ett nyttigt julbord.

Waldorfsallad med tranbär

Överraska med en nyttig version med spenat och tranbär av den klassiska waldorfsalladen .

17 november 2014 av I FORM

Waldorfsallad

6 personer

Sallad

60 g valnötter
½ pkt babyspenat
1 stort Elstaräpple eller liknande syrligt äpple
Citronsaft
150 g blåa vindruvor
3 stänger bladselleri
3 msk torkade tranbär

Dressing

1 dl kallpressad rapsolja
¼ dl äppelcidervinäger
Havssalt och nymalensvartpeppar


Så gör du

  • Rosta valnötterna lätt i en torr stekpanna.
  • Skölj spenaten ordentligt och slunga den helt torr.
  • Skär äpplet i fina tärningar och vänd dem i citronsaft. Dela vindruvorna i halvor. Skär bladsellerin i fina skivor.
  • Vispa dressingen och smaka av med salt och peppar.
  • Servera spenaten med äpple, vindruvor, selleri, valnötter och tranbär.
  • Ringla över delar av dressingen, cirka 3 msk.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar