Nyttiga recept Middag Stenålders... Stenåldersbröd med romescosås 70 minuter 595 kcal Gör en liten rätt med rostat stenåldersbröd och romesco till ditt sunda julbord. Av Martin Kreutzer och Anne Larsen 16 november 2014 Slipp stress och röda kinder i jul och bjud hem dina vänner på nyttig julmat. Stenåldersbröd 70 minuter 595 kcal Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 33 g valnötter 33 g mandlar 33 g solroskärnor 33 g pumpafrön 33 g ljusa sesamfrön 33 g linfrön 1½ ägg ¼ dl extra jungfruolja ¼ dl kallpressad rapsolja ⅓ msk havssalt Så gör du Sätt ugnen på 160 grader. Blanda kärnorna med ägg, olja och salt. Häll i små brödformar. Grädda bröden i en timme. Ställ bröden att svalna på ett grillgaller. Förvara brödet i kylskåpet på grund av den höga halten av feta kärnor och ägg. LÄS OCKSÅ: Stenåldersbröd - bröd utan mjöl - recept Romescosås 20 minuter Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 3 röda paprikor 1 liten schalottenlök 1 fett vitlök 30 g skållade mandlar 3 msk olivolja 1 citron Havssalt Vattenkrasse Så gör du Skär paprikorna: Stomme, kärnor och det mjuka vita inuti ska bort. Baka paprikorna i 200 grader i 15 minuter. Låt svalna i en plastbunke. Ta bort skinnet, blanda köttet med den finhackade schalottenlöken och vitlök och blanda i mandel och olivolja. Smaka av med citronsaft och salt. Servera små skivor av rostat stenåldersbröd med romescosås och vattenkrasse. Julmat