Stenåldersbröd med romescosås

70 minuter
595 kcal

Gör en liten rätt med rostat stenåldersbröd och romesco till ditt sunda julbord.

Slipp stress och röda kinder i jul och bjud hem dina vänner på nyttig julmat.

Stenåldersbröd

70 minuter
595 kcal
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 33 g valnötter
  • 33 g mandlar
  • 33 g solroskärnor
  • 33 g pumpafrön
  • 33 g ljusa sesamfrön
  • 33 g linfrön
  • 1⅔ ägg
  • ¼ dl extra jungfruolja
  • ¼ dl kallpressad rapsolja
  • ⅓ msk havssalt

Så gör du

  • Sätt ugnen på 160 grader.
  • Blanda kärnorna med ägg, olja och salt.
  • Häll i små brödformar. Grädda bröden i en timme.
  • Ställ bröden att svalna på ett grillgaller.
  • Förvara brödet i kylskåpet på grund av den höga halten av feta kärnor och ägg.

LÄS OCKSÅ: Stenåldersbröd - bröd utan mjöl - recept


Romescosås

20 minuter
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 3 röda paprikor
  • 1 liten schalottenlök
  • 1 fett vitlök
  • 30 g skållade mandlar
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron
  • Havssalt
  • Vattenkrasse

Så gör du

  • Skär paprikorna: Stomme, kärnor och det mjuka vita inuti ska bort.
  • Baka paprikorna i 200 grader i 15 minuter. Låt svalna i en plastbunke.
  • Ta bort skinnet, blanda köttet med den finhackade schalottenlöken och vitlök och blanda i mandel och olivolja.
  • Smaka av med citronsaft och salt.
  • Servera små skivor av rostat stenåldersbröd med romescosås och vattenkrasse.

Newsletter background