Slipp stress och röda kinder i jul och bjud hem dina vänner på nyttig julmat.

Stenåldersbröd med romescosås

Gör en liten rätt med rostat stenåldersbröd och romesco till ditt sunda julbord.

17 november 2014 av I FORM

Stenåldersbröd

6 personer

100 g valnötter
100 g mandlar
100 g solroskärnor
100 g pumpafrön
100 g ljusa sesamfrön
100 g linfrön
5 ägg
½ dl extra jungfruolja
½ dl kallpressad rapsolja
1 msk havssalt


Så gör du

  • Sätt ugnen på 160 grader.
  • Blanda kärnorna med ägg, olja och salt.
  • Häll i små brödformar. Grädda bröden i en timme.
  • Ställ bröden att svalna på ett grillgaller.
  • Förvara brödet i kylskåpet på grund av den höga halten av feta kärnor och ägg.


Romescosås

3 röda paprikor
1 liten schalottenlök
1 klyfta vitlök
30 g skållade mandlar
3 msk olivolja
1 citron
Havssalt
Vattenkrasse


Så gör du

  • Skär paprikorna: Stomme, kärnor och det mjuka vita inuti ska bort.
  • Baka paprikorna i 200 grader i 15 minuter. Låt svalna i en plastbunke.
  • Ta bort skinnet, blanda köttet med den finhackade schalottenlöken och vitlök och blanda i mandel och olivolja.
  • Smaka av med citronsaft och salt.
  • Servera små skivor av rostat stenåldersbröd med romescosås och vattenkrasse.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar