Nyttiga recept Middag Varm rödkå... Varm rödkål och rödbetsköttbullar 45 minuter 438 kcal Köttbullar är ett måste på varje julbord - här får du dem i en lite annorlunda version. Av I FORM-redaktionen 12 december 2010 Kalvköttbullar med rödbetor Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 50 g skalad rå rödbeta ½ liten schalottenlök 200 g mager kalvfärs ½ ägg ½ dl havregryn Havssalt och nymalen svartpeppar Extra jungfruolivolja till stekning 50 g skalad rå rödbeta ½ liten schalottenlök 200 g mager kalvfärs ½ ägg ½ dl havregryn Havssalt och nymalen svartpeppar Extra jungfruolivolja till stekning Varm rödkål ½ rödlök ½ tsk extra jungfruolivolja ⅓ liten rödkål ½ vaniljstång ½ kanelstång 1 stjärnanis ½ dl äppelmust 2 msk agavesirap eller ljust råsocker 70 g tranbär 3 kumquats Havssalt och nymalen svartpeppar Tillagning Skär rödbetor och lök i pyttesmå bitar. Blanda köttet med rödbetor och lök, ägg, havregryn, salt och peppar. Forma köttbullar och stek dem i en teflonpanna. Sedan rödkålen: Skär löken fint och stek den mjuk och blank i olja. Snitta under tiden rödkålen och lägg det i grytan tillsammans med vaniljbitar, kanel, stjärnanis och äppelmust. Låt det sjuda i 5 minuter. Tillsätt socker/sirap, tranbär och kumquats. Salta och peppra lätt. Låt kålen sjuda i ytterligare 12 minuter och smaka av. LÄS OCKSA: 9 nyttiga och goda rödkålssalladerLaga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder RödbetorJulmat