Varm rödkål och rödbetsköttbullar

Köttbullar är ett måste på varje julbord - här får du dem i en lite annorlunda version.

13 december 2010 av I FORM

4 personer

Kalvköttbullar med rödbetor

100 g skalad rå rödbeta
1 liten schalottenlök
400 g mager kalvfärs
1 ägg
1 dl havregryn
Havssalt och nymalen svartpeppar
Extra jungfruolivolja till stekning

Varm rödkål

1 rödlök
1 tsk extra jungfruolivolja
¾ liten rödkål
1 vaniljstång
1 kanelstång
2 stjärnanis
1 dl äppelmust
4 msk agavesirap eller ljust råsocker
140 g tranbär
6 kumquats
Havssalt och nymalen svartpeppar

LÄS OCKSA: 7 goda recept på nyttiga köttbullar

Tillagning

  • Skär rödbetor och lök i pyttesmå bitar. 
  • Blanda köttet med rödbetor och lök, ägg, havregryn, salt och peppar. 
  • Forma köttbullar och stek dem i en teflonpanna. 
  • Sedan rödkålen: 
    • Skär löken fint och stek den mjuk och blank i olja. 
    • Snitta under tiden rödkålen och lägg det i grytan tillsammans med vaniljbitar, kanel, stjärnanis och äppelmust. 
    • Låt det sjuda i 5 minuter. 
    • Tillsätt socker/sirap, tranbär och kumquats.
    • Salta och peppra lätt. 
    • Låt kålen sjuda i ytterligare 12 minuter och smaka av.

LÄS OCKSA: 9 nyttiga och goda rödkålssallader

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar