Indisk tomat- och grönsakssoppa med kikärter

30 minuter
612 kcal

Soppa och grönsaker är alltid gott - och här är de i kombination. Prova vår indisk-inspirerade tomat- och grönsakssoppa med kikärter!

Indisk tomat- och grönsakssoppa med kikärter

SÄTT GRÖNSAKER PÅ MENYN – med den här goda soppan!

© wichmann+bendtsen

Indisk tomat- och grönsakssoppa med kikärter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 2 stänger bladselleri
  • 1 grön chili
  • 2 gul lök
  • 2 fett vitlök
  • 4 tsk extra virgin olivolja
  • 2 tsk curry
  • ½ tsk chiliflagor
  • 2 tsk gurkmejarot eller ½ tsk mald och torkad
  • 2 stäng citrongräs
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 2 tomat
  • 2 liten bit ingefära
  • 4 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
  • 1 burk krossade tomater
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • Havssalt
  • 2 dl kokosmjölk
  • 140 g kikärter från burk
  • 2 lime, saften
  • 2 kvist koriander

Så gör du

  • Skär bladselleri, chili, lök och vitlök i skivor och stek det mjukt och blankt i olja.
  • Lägg i curry, chiliflagor och finriven gurkmeja.
  • Slå på citrongräset med en kniv, ta fram det innersta, mjuka vita och skär det fint. Lägg det i kastrullen tillsammans med blomkålsbuketter.
  • Tärna tomaten och lägg den i kastrullen tillsammans med riven ingefära. Späd med buljong och skalade tomater och tillsätt lite salt.
  • Låt soppan sjuda i 10 min, lägg i kokoksmjölk och kikärter och låt den sjuda 5 min till. Smaka av med limesaft, salt och peppar. Toppa med koriander.