Nyttiga recept Middag Jordärtsko... Jordärtskockssoppa med kammusslor 25 minuter 254 kcal Jordärtskockssoppa med kammusslor och granatäpplekärnor är perfekt kost för dig som vill äta dig till en platt mage. Av I FORM-redaktionen 28 oktober 2014 Alla recept i I FORM-kuren innehåller bara 250 kcal. Jordärtskockssoppa med kammusslor Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 person 300 g jordärtskockor 1 gul lök 2 vitlöksklyfta 200 g purjolök 2 litet knippe färsk timjan, bunden 2 tsk kallpressad rapsolja Havssalt och nymalen svartpeppar 4 kammusslor (eller 3 msk räkor) 2 tsk extra jungfruolja 50 g granatäpplekärnor 2 kvist bladpersilja Gör så här: Skala jordärtskockorna, så du har 150 g. Skiva dem och tärna de två olika löksorterna. Gör i ordning purjolöken så du har 100 g och skär i ringar. Häll i 5 dl vatten, jordärtskockor, lök och purjolök i en kastrull. Koka upp, lägg i timjan och rapsolja. Låt soppan sjuda i 10 minuter. Ta upp timjanbuketten och mixa soppan. Krydda med salt och peppar. Klappa kammusslorna torra och stek dem i olivolja på hög värme i 1 minut på varje sida. Lägg dem på ett hushållspapper. Servera soppan med kammusslor, granatäpplekärnor och persilja. Läs också: Så gör du perfekta jordärtskockor i ugn Soppa