Jordärtskockssoppa med kammusslor
Jordärtskockssoppa med kammusslor och granatäpplekärnor är perfekt kost för dig som vill äta dig till en platt mage.
Jordärtskockssoppa med kammusslor och granatäpplekärnor är perfekt kost för dig som vill äta dig till en platt mage.
Alla recept i I FORM-kuren innehåller bara 250 kcal.
Skala jordärtskockorna, så du har 150 g. Skiva dem och tärna de två olika löksorterna. Gör i ordning purjolöken så du har 100 g och skär i ringar.
Häll i 5 dl vatten, jordärtskockor, lök och purjolök i en kastrull. Koka upp, lägg i timjan och rapsolja.
Låt soppan sjuda i 10 minuter.
Ta upp timjanbuketten och mixa soppan.
Krydda med salt och peppar.
Klappa kammusslorna torra och stek dem i olivolja på hög värme i 1 minut på varje sida. Lägg dem på ett hushållspapper.
Servera soppan med kammusslor, granatäpplekärnor och persilja.
På vår sajt och i vår app får du bl a: