Jordärtskockssoppa med kammusslor

25 minuter
254 kcal

Jordärtskockssoppa med kammusslor och granatäpplekärnor är perfekt kost för dig som vill äta dig till en platt mage.

Alla recept i I FORM-kuren innehåller bara 250 kcal.

Jordärtskockssoppa med kammusslor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 300 g jordärtskockor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 200 g purjolök
  • 2 litet knippe färsk timjan, bunden
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 4 kammusslor (eller 3 msk räkor)
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 50 g granatäpplekärnor
  • 2 kvist bladpersilja

Gör så här:

  • Skala jordärtskockorna, så du har 150 g. Skiva dem och tärna de två olika löksorterna. Gör i ordning purjolöken så du har 100 g och skär i ringar.
  • Häll i 5 dl vatten, jordärtskockor, lök och purjolök i en kastrull. Koka upp, lägg i timjan och rapsolja.
  • Låt soppan sjuda i 10 minuter.
  • Ta upp timjanbuketten och mixa soppan.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Klappa kammusslorna torra och stek dem i olivolja på hög värme i 1 minut på varje sida. Lägg dem på ett hushållspapper.
  • Servera soppan med kammusslor, granatäpplekärnor och persilja.

Läs också: Så gör du perfekta jordärtskockor i ugn