Hemgjord, kall tomatsoppa

15 minuter
301 kcal

Klara... färdiga... starta mixern och trolla fram den här goda, hemgjorda tomatsoppan som kan avnjutas såväl kall som varm. Smaklig måltid!

Skål med tomatsoppa

GÖR TOMATSOPPA MED MIXERN! Du väjer själv om du vill mixa helt slätt eller bevara lite bitar.

© wichmann+bendtsen

Hemgjord, kall tomatsoppa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer / 600 ml

  • 500 g mogna tomater
  • 1 schalottenlök
  • 4 msk extra virgin olivolja
  • 1 näve basilika
  • 2 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk socker
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Gör ett kryss på toppen av tomaterna och häll kokande vatten över. Låt dem ligga i några minuter. Häll ut vattnet och pilla bort skinnet från tomaterna.
  • Lägg alla ingredienser i mixern.

TIPS! Om du föredrar varm soppa kan du värma den i en liten kastrull med en skvätt matlagningsgrädde.