Grönkålssallad med honungsrostade valnötter och äpplen

30 minuter
237 kcal

Allt det bästa med vintern i en härlig grönsallad fullproppad med vitaminer, krispighet och sötma.

grönkålssallad

GRÖNKÅLSSALLAD – är perfekt till kokt eller grillad skinka

© wichmann+bendtsen

Grönkålssallad med honungsrostade valnötter och äpplen

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ msk honung
  • 25 g valnötter
  • 100 g grönkål
  • ½ äpple
  • 50 g granatäppelkärnor
  • 1 msk extra jungfruolivolja
  • ¼ citron, juicen
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Häll honungen i en het kastrull och låt den smälta. Vänd ner valnötterna
  • i den smälta honungen. Stek i några minuter tills de är gyllene och sprid ut på en bit bakplåtspapper. Strö över lite havssalt och låt svalna.
  • Finhacka grönkålen och lägg upp på ett fat.
  • Skär äpplet i tunna klyftor och blanda dem och granatäppelkärnorna med grönkålen.
  • Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och fördela över salladen. Toppa med valnötterna.

TIPS: Äpple kan ersättas med päron eller apelsin, och salladen blir också god med hackade hasselnötter.

TIPS: Salladen kan enkelt göras i förväg, men tillsätt lite citronsaft till äppelskivorna för att förhindra att de blir bruna.

TIPS: Du kan klämma i dressingen i kålen innan du tillsätter frukt och nötter.

TIPS: Spara tid genom att köpa färdighackad grönkål. Om du tycker att den är för grovhackad kan du hacka den lite finare.

I FORM 19/2023