Grön ärtburgare med rödbetsgroddar, björnbär och sötpotatis-pommes frites

30 minuter
354 kcal

En burgare blir varken nyttigare eller grönare Denna ärtburgare innehåller varken kött eller bröd – bara grönsaker. Med sitt låga kaloriinnehåll och mängder av mättande kostfibrer, antioxidanter och vitaminer.

Ärtburgare med rödbetsgroddar, björnbär och sötpotatis-pommes frites

ETT GRÖNT ALTERNATIV - ärtburgare med rödbetsgroddar, björnbär och sötpotatis-pommes frites

© wichmann+bendtsen

Grön ärtburgare med rödbetsgroddar, björnbär och sötpotatis-pommes frites

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer / 8 burgare

Burgare:

  • 1 dl frysta ärtor
  • 1 dl kokta limabönor/180 g
  • ½ näve färsk, hackad persilja
  • ¼ liten, finhackad lök
  • ½ vitlöksklyfta, pressad
  • 2½ msk fullkornsrismjöl
  • 1 ägg
  • ½ msk sesamolja
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ msk pumpafrön
  • ½ näve färsk spenat
  • ½ tsk salt

Fyllning och tillbehör:

  • 200 g sötpotatis
  • ½ tsk olivolja
  • ¼ tsk salt
  • 1 näve rödbetsgroddar
  • 1 näve sallad, t ex mangold
  • 6 björnbär
  • 1 msk majonnäs

Så gör du

  • Skär sötpotatisen i pommes frites-stavar, salta och ringla olivolja över, och baka i ugnen på 175 grader varmluft i ca 30 minuter.
  • Lägg alla burgaringredienser i en mixer och mixa tills det blir en jämn massa.
  • Forma 8 burgare och baka dem i ugnen på 175 grader varmluft i 15–18 minuter.
  • Bred på majonnäs på en burgare, fördela fyllningen, avsluta med ännu en burgare. Ät sötpotatisfrites till.

TIPS! Burgarna kan frysas – så gör en dubbel sats, då har du snabbt middagen klar en annan dag.