Grön ärtburgare med rödbetsgroddar, björnbär och sötpotatis-pommes frites

30 minuter
354 kcal

En burgare blir varken nyttigare eller grönare Denna ärtburgare innehåller varken kött eller bröd – bara grönsaker. Med sitt låga kaloriinnehåll och mängder av mättande kostfibrer, antioxidanter och vitaminer ger denna burgare dig en god anledning att göra en insats för miljön och din hälsa.

Ärtburgare med rödbetsgroddar, björnbär och sötpotatis-pommes frites

ETT GRÖNT ALTERNATIV - ärtburgare med rödbetsgroddar, björnbär och sötpotatis-pommes frites

© wichmann+bendtsen

Grön ärtburgare med rödbetsgroddar, björnbär och sötpotatis-pommes frites

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer / 8 burgare

Burgare:

  • 1 dl frysta ärtor
  • 1 dl kokta limabönor/180 g
  • ½ näve färsk, hackad persilja
  • ¼ liten, finhackad lök
  • ½ vitlöksklyfta, pressad
  • 2½ msk fullkornsrismjöl
  • 1 ägg
  • ½ msk sesamolja
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ msk pumpafrön
  • ½ näve färsk spenat
  • ½ tsk salt

Fyllning och tillbehör:

  • 200 g sötpotatis
  • ½ tsk olivolja
  • ¼ tsk salt
  • 1 näve rödbetsgroddar
  • 1 näve sallad, t ex mangold
  • 6 björnbär
  • 1 msk majonnäs

Så gör du

  • Skär sötpotatisen i pommes frites-stavar, salta och ringla olivolja över, och baka i ugnen på 175 grader varmluft i ca 30 minuter.
  • Lägg alla burgaringredienser i en mixer och mixa tills det blir en jämn massa.
  • Forma 8 burgare och baka dem i ugnen på 175 grader varmluft i 15–18 minuter.
  • Bred på majonnäs på en burgare, fördela fyllningen, avsluta med ännu en burgare. Ät sötpotatisfrites till.

TIPS! Burgarna kan frysas – så gör en dubbel sats, då har du snabbt middagen klar en annan dag.