Fyllda paprikor med nötfärs och ost

45 minuter
491 kcal

På jakt efter en middag med färre kalorier och kolhydrater? Prova våra ketovänliga, fyllda paprikor.

Fylldta paprikor, low carb och ketovänligt recept

FYLLDA PAPRIKOR – Genom att välja gröna paprikor istället för röda får du både färre kalorier och färra kolhydrater.

© wichmann+bendtsen

Fyllda paprikor med nötfärs och ost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ gul lök
  • 1½ fett vitlök
  • ½ färsk chili
  • 1½ msk extra virgin olivolja
  • 200 g nötfärs
  • ¾ tsk paprika
  • ¾ tsk spiskummin
  • ¾ tsk koriander
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 dl passerade tomater
  • 2 passerade tomater
  • 75 g riven cheddarost
  • Färsk koriander
  • Ev avocado

Så gör du

  • Värm ugnen till 18 grader.
  • Hacka lök, vitlök och chili. Stek oljan i en varm stekpanna.
  • Tillsätt kött och kryddor. Lägg i tomaterna när köttet är brynt och låt sjuda lite. Blanda sedan ⅔ av osten i köttet.
  • Halvera paprikorna och ta bort kärnorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Fyll dem med köttet och strö på resten av osten på toppen. Baka i 20 minuter.
  • Toppa med färsk koriander och servera ev med avokado.

TIPS! Genom att välja gröna paprikor framför röda får du färre kalorier och färre kolhydrater.

LÄS OCKSA: Våra favoritrecept med paprika