Fullkornsrulle med kryddigt kött, grönsaker och vitlöksdressing

30 minuter
580 kcal

Älskar du också kebab? Testa vår goda och nyttiga version av den populära snabbmaten.

Tallrik med tunnbröd, nötkött, tomat, sallad, rödlök och dressing

FULLKORNSRULLE MED KRYDDIGT KÖTT, GRÖNSAKER OCH VITLÖKSDRESSING - ett nyttigt och gott alternativ till kebabrulle

© wichmann+bendtsen

Fullkornsrulle med kryddigt kött, grönsaker och vitlöksdressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 lök
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ tsk malet fänkålsfrö
  • ½ tsk malen spiskummin
  • 1 tsk peppar
  • 1 fett vitlök
  • 1 nypa chiliflakes
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 msk olivolja
  • 2 oksebøffer a 150 g _SE
  • 1 dl skyr eller yogurt naturel _SE
  • 1 fett vitlök
  • Havssalt
  • peppar
  • 2 fullkornstunnbröd
  • 1 tomat
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • Pressad lime
  • Ev lite färsk koriander

Så gör du

  • Strimla lök och blanda kryddor och olja i en skål. Låt köttet marinera i lagen med strimlad lök i 15 min.
  • Rör ihop en vitlöksdressing av skyr, 1 vitlöksklyfta, salt och peppar.
  • Skär tomat, gurka och lök i önskade storlekar.
  • Stek kött och lök kort vid hög värme och låt köttet vila i cirka 5 min.
  • Skär köttet i strimlor.
  • Värm tunnbröden och fördela kött, grönsaker och dressing på bröden. Droppa över lime och servera ev med koriander, rulla ihop och servera direkt.