Läs också

Omelett med lax

Tallrik med frittata

Frittata passar perfekt till frukost, lunch och middag. Smaklig måltid!

© wichmann+bendtsen

Frittata med squash, jordgubbar och dragon

20 minuter. Längre tid tar det inte att laga och servera en lätt och sund middag, som dessutom smakar himmelskt!

25 januari 2019 av Anne Larsen

Frittata med squash, jordgubbar och dragon

2 personer

1 squash, liten
1 msk extra jungfruolja
Havssalt
4 ägg, stl M/L
5 jordgubbar
2 kvistar dragon
Svartpeppar, färskmald

Ev tillbehör:

2 skivor fullkorns­rågbröd 

Så lagar du frittata med jordgubbar

  • Skär squash i fina skivor. Stek dessa gyllene i olivolja i en non stick-panna. Salta lätt.
  • Vispa äggen och häll dem över squashskivorna. Lägg på ett grytlock och stek frittatan stabil på medelvärme. Vänd med hjälp av grytlocket. Stek den stabil och gyllene på andra sidan.
  • Skär jordgubbarna i skivor.
  • Servera frittatan med jordgubbsskivor, dragon och färskmald peppar. Servera ev rostat fullkornsrågbröd till.

FAQ OM ÄGG: Vad är ägg egentligen bra för? Få svaret här!

Näringsinnehåll per person: (utan rågbröd)

Energi: 253 kcal
Protein: 15,7 g
Fett: 19,7 g
Kolhydrater: 4,6 g
Kostfibrer: 1 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar