Frittata med squash, jordgubbar och dragon

20 minuter
253 kcal

20 minuter. Längre tid tar det inte att laga och servera en lätt och sund middag, som dessutom smakar himmelskt!

Tallrik med frittata

Frittata passar perfekt till frukost, lunch och middag. Smaklig måltid!

© wichmann+bendtsen

Frittata med squash, jordgubbar och dragon

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 squash, liten
  • 1 msk extra jungfruolja
  • Havssalt
  • 4 ägg, stl M/L
  • 5 jordgubbar
  • 2 kvistar dragon
  • Svartpeppar, färskmald

Ev tillbehör

  • 2 skiva fullkorns­rågbröd

Så lagar du frittata med jordgubbar

  • Skär squash i fina skivor. Stek dessa gyllene i olivolja i en non stick-panna. Salta lätt.

  • Vispa äggen och häll dem över squashskivorna. Lägg på ett grytlock och stek frittatan stabil på medelvärme. Vänd med hjälp av grytlocket. Stek den stabil och gyllene på andra sidan.

  • Skär jordgubbarna i skivor.

  • Servera frittatan med jordgubbsskivor, dragon och färskmald peppar. Servera ev rostat fullkornsrågbröd till.