Tallrik med frittata

Frittata passar perfekt till frukost, lunch och middag. Smaklig måltid!

© wichmann+bendtsen

Frittata med squash, jordgubbar och dragon

20 minuter. Längre tid tar det inte att laga och servera en lätt och sund middag, som dessutom smakar himmelskt!

Frittata med squash, jordgubbar och dragon

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 20 minuter

INGREDIENSER

1 squash, liten

1 msk extra jungfruolja

Havssalt

4 ägg, stl M/L

5 jordgubbar

2 kvistar dragon

Svartpeppar, färskmald

Ev tillbehör

2 skiva fullkorns­rågbröd

Så lagar du frittata med jordgubbar

  • Skär squash i fina skivor. Stek dessa gyllene i olivolja i en non stick-panna. Salta lätt.
  • Vispa äggen och häll dem över squashskivorna. Lägg på ett grytlock och stek frittatan stabil på medelvärme. Vänd med hjälp av grytlocket. Stek den stabil och gyllene på andra sidan.
  • Skär jordgubbarna i skivor.
  • Servera frittatan med jordgubbsskivor, dragon och färskmald peppar. Servera ev rostat fullkornsrågbröd till.

Näringsinnehåll per person: (utan rågbröd)

Energi: 253 kcal

Protein: 15,7 g

Fett: 19,7 g

Kolhydrat: 4,6 g

Kostfiber: 1 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar