Fläskkotlett med äpple, rödlök, grönkål, selleri och timjan

30 minuter
517 kcal

Testa I FORMs goda recept på fläskkotlett med äpple, rödkål, grönkål och selleri. Vi garanterar att det blir en hit!

Fläskkotlett med äpple, rödlök, grönkål, selleri och timjan

INSPIRATION TILL MIDDAGEN – testa det här goda receptet.

© wichmann+bendtsen

Fläskkotlett med äpple, rödlök, grönkål, selleri och timjan

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 skiva rotselleri
  • 2 msk extra jungfruolja
  • Havssalt
  • 2 fläskkotletter
  • 1 rödlök
  • 1 kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
  • Ett par kvistar timjan
  • 100 g grönkål eller späda grönkålsblad
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 äpple
  • Svartpeppar

Så gör du

  • Skala och skär sellerin i tärningar samt gnid med 1 msk olivolja. Krydda med salt och baka i 180 grader i 20 minuter.
  • Trimma bort synligt fett på kotletterna och skär dem i strimlor.
  • Skala löken och skär i fina klyftor. Värm 1 msk olja i en stor gryta och stek löken mjuk och glansig. Lägg i köttet och bryn det. Späd med lite av buljongen under tiden.
  • Skölj och slunga timjan och grönkål rena och torra. Lägg timjan och grönkål i grytan och späd med resten av buljongen, äppelcidervinäger och lite salt. Låt sjuda i 5 minuter.
  • Skär äpplet i klyftor, lägg dem i grytan och låt sjuda med i ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar.