Färska vårrullar med räkor och grönt

20 minuter
391 kcal

Vårrullar behöver inte vara friterade. Här får du receptet på enkla, färska vårrullar med rispapper.

Färska vårrullar med grönsaker

Färska vårrullar med grönsaker och räkor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ gurka
  • 2 morötter
  • 2 stjälkar bladselleri
  • ½ paprika
  • 1 kinarädisa
  • 6 st runda rispapper
  • 120 g stora räkor
  • 1 näve groddar
  • 1 näve vattenkrasse
  • 1 lime

Dipp

  • ½ röd chili
  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 msk soja
  • 2 tsk fisksås
  • 2 tsk brun risättika
  • 2 lime

Så gör du färska vårrullar

  • Skala gurkan och kärna ur den. Skär gurka, morötter, bladselleri, kinarädisa och paprika i fina stavar.
  • Gör i ordning rispappren: Lägg dem i vatten var för sig i ett par min och lägg dem sedan på en skärbräda.
  • Lägg fyllningen på rispappret: grönsaksstavar, räkor, vattenkrasse och groddar. Vik in sidorna över fyllningen, rulla den tätt och dela den på mitten.
  • Skär chilin väldigt fint och blanda ihop den med resten av ingredienserna till dippen. Smaka av.
  • Lägg upp rullarna på två tallrikar med limeklyftor. Servera dippen vid sidan av.