Nyttiga recept Middag Färska vår... Färska vårrullar med räkor och grönt 20 minuter 391 kcal Vårrullar behöver inte vara friterade. Här får du receptet på enkla, färska vårrullar med rispapper. Av Anne Larsen 21 augusti 2019 Färska vårrullar med grönsaker och räkor Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer ½ gurka 2 morötter 2 stjälkar bladselleri ½ paprika 1 kinarädisa 6 st runda rispapper 120 g stora räkor 1 näve groddar 1 näve vattenkrasse 1 lime Dipp ½ röd chili 2 msk jordnötssmör 2 msk soja 2 tsk fisksås 2 tsk brun risättika 2 lime Så gör du färska vårrullar Skala gurkan och kärna ur den. Skär gurka, morötter, bladselleri, kinarädisa och paprika i fina stavar. Gör i ordning rispappren: Lägg dem i vatten var för sig i ett par min och lägg dem sedan på en skärbräda. Lägg fyllningen på rispappret: grönsaksstavar, räkor, vattenkrasse och groddar. Vik in sidorna över fyllningen, rulla den tätt och dela den på mitten. Skär chilin väldigt fint och blanda ihop den med resten av ingredienserna till dippen. Smaka av. Lägg upp rullarna på två tallrikar med limeklyftor. Servera dippen vid sidan av. Räkor