Currykål med nötfärs

30 minuter
458 kcal

Varsågod – en hälsosam vardagsrätt som faller hela familjen i smaken. Både morötter och kål får en lite söt smak när de tillagas. Ett bra sätt att få i sig massor av grönsaker.

Currykål med nötfärs

CURRYKÅL … din mage är redan glad!

© wichmann+bendtsen

Currykål med nötfärs

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g morötter
  • 400 g spetskål
  • 1 gul lök
  • 2 fett vitlök
  • 3 msk extra virgin olivolja
  • 3 tsk curry
  • 2 tsk malen koriander
  • 220 g nötfärs
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Färsk koriander

Så här gör du

  • Riv morötterna och finhacka kålen, löken och vitlöken.
  • Hetta upp en stor stekpanna med 1 msk olja och fräs lök och vitlök tillsammans med curry och malen koriander.
  • Tillsätt köttet och ytterligare 2 msk olja. Bryn det väl och krydda med salt och lite peppar.
  • Lägg i kål och morötter i pannan tillsammans med buljongtärningen och vattnet och låt koka ytterligare några minuter.
  • Smaka av och servera med nyhackad koriander.