Nyttiga recept Middag Currykål m... Currykål med nötfärs 30 minuter 458 kcal Varsågod – en hälsosam vardagsrätt som faller hela familjen i smaken. Både morötter och kål får en lite söt smak när de tillagas. Ett bra sätt att få i sig massor av grönsaker. Av Maria Christensen 17 juni 2024 CURRYKÅL … din mage är redan glad! © wichmann+bendtsen Currykål med nötfärs Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 200 g morötter 400 g spetskål 1 gul lök 2 fett vitlök 3 msk extra virgin olivolja 3 tsk curry 2 tsk malen koriander 220 g nötfärs 1 grönsaksbuljong 1 dl vatten 1 tsk havssalt Svartpeppar, nymalen Färsk koriander Så här gör du Riv morötterna och finhacka kålen, löken och vitlöken. Hetta upp en stor stekpanna med 1 msk olja och fräs lök och vitlök tillsammans med curry och malen koriander. Tillsätt köttet och ytterligare 2 msk olja. Bryn det väl och krydda med salt och lite peppar. Lägg i kål och morötter i pannan tillsammans med buljongtärningen och vattnet och låt koka ytterligare några minuter. Smaka av och servera med nyhackad koriander. CurryNötköttMorotKål