Broccolisallad med kyckling, äpplen, rödlök och blomkålsbröd

30 minuter
438 kcal

Medan blomkålsbröden gräddas i ugnen steker du kycklingen och fixar allt det gröna. Och efter 30 minuter är du redo att äta.

Broccolisallad med kyckling och blomkålsbröd

BROCCOLISALLAD RECEPT – den här goda broccolisalladen som vi serverar med hembakat blomkålsbröd.

© wichmann+bendtsen

Broccolisallad med kyckling och blomkålsbröd

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kycklingfilé
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1½ tsk extra virgin olivolja
  • 200 g broccoli
  • 1 liten rödlök
  • 1 romansalladshuvud
  • ½ äpple
  • 2 msk solrosfrön
  • ½ citron, saften
  • 1 msk extra virgin olivolja

Blomkålsbröd (6 st)

  • 300 g blomkål
  • 2 ägg
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1½ msk loppefrøskaller

Så här gör du

  • Värm ugnen till 185°C.
  • Finhacka blomkålen i en matberedare eller minihackare. Blanda med ägg, salt, peppar och psylliumfröskal.
  • Fördela i 6 klickar smet med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 25 minuter. Låt bröden svalna på ett galler.
  • Krydda kycklingen med salt och peppar och stek i olja i ca 5 min. på varje sida.
  • Skär broccolin i små buketter. Häll lite vatten i botten på en kastrull och koka upp. Koka broccolin i 2 min i kastrullen (med lock). Skölj i kallt vatten.
  • Skär salladen i grova bitar och äpplet i tunna skivor. Finhacka rödlöken. Lägg upp på ett fat och lägg kycklingskivorna ovanpå salladen.
  • Strö över salt, peppar och solrosfrön och ringla över citronsaft och olja. Servera med blomkålsbröd.

TIPS Rosta solrosfröna i en het, torr stekpanna innan du strör dem över salladen. Det ger extra smak.