Biffsallad med jordgubbar, fetaost och mynta

30 minuter
258 kcal

Prova denna festliga sallad med kalvfilé och jordgubbar. På endast 30 minuter kan du ställa denna läckra sallad stående på bordet.

Biffsallad med jordgubbar

Biffsallad med jordgubbar, fetaost och mynta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kalvfilé eller kalvstek
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 1 tsk extra jungfruolja
  • 1 tsk smör
  • 150 g blandade sallader, t ex rucola och frisé
  • 80 g fetaost
  • 10 jordgubbar
  • 1 liten näve färska myntablad
  • 1 lime, saften

Så gör du

  • Badda filén torr med kökspapper och krydda med salt och peppar.

  • Värm oljan i en panna. Lägg i smöret och när det börjar fräsa lägger du i köttet. Stek ca 4–5 min på varje sida. Testa genom att trycka på köttet – ju mjukare, desto rödare. Låt köttet vila i 3 min.

  • Lägg upp salladen med skivor av kött, fetaost i tärningar, jordgubbar i bitar och mynta. Pressa lime över.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background