Biffsallad med jordgubbar
© wichmann+bendtsen

Biffsallad med jordgubbar, fetaost och mynta

Prova denna festliga sallad med kalvfilé och jordgubbar. På endast 30 minuter kan du ställa denna läckra sallad stående på bordet.

8 augusti 2019 av Anne Larsen

Biffsallad med jordgubbar, fetaost och mynta

2 personer

200 g kalvfilé eller kalvstek
Havssalt
Svartpeppar, färskmald 
1 tsk extra jungfruolja 
1 tsk smör 
150 g blandade sallader, t ex rucola och frisé
80 g fetaost 
10 jordgubbar 
1 liten näve färska myntablad 
1 lime, saften

Så gör du

  • Badda filén torr med kökspapper och krydda med salt och peppar.
  • Värm oljan i en panna. Lägg i smöret och när det börjar fräsa lägger du i köttet. Stek ca 4–5 min på varje sida. Testa genom att trycka på köttet – ju mjukare, desto rödare. Låt köttet vila i 3 min.
  • Lägg upp salladen med skivor av kött, fetaost i tärningar, jordgubbar i bitar och mynta. Pressa lime över.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 258 kcal 
Protein: 31,6 g 
Fett: 12,5 g
Kolhydrater: 6,3 g 
Kostfibrer: 1,7 g


Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar