Biffsallad med jordgubbar, fetaost och mynta

30 minuter
258 kcal

Prova denna festliga sallad med kalvfilé och jordgubbar. På endast 30 minuter kan du ställa denna läckra sallad stående på bordet.

Biffsallad med jordgubbar

Biffsallad med jordgubbar, fetaost och mynta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kalvfilé eller kalvstek
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 1 tsk extra jungfruolja
  • 1 tsk smör
  • 150 g blandade sallader, t ex rucola och frisé
  • 80 g fetaost
  • 10 jordgubbar
  • 1 liten näve färska myntablad
  • 1 lime, saften

Så gör du

  • Badda filén torr med kökspapper och krydda med salt och peppar.

  • Värm oljan i en panna. Lägg i smöret och när det börjar fräsa lägger du i köttet. Stek ca 4–5 min på varje sida. Testa genom att trycka på köttet – ju mjukare, desto rödare. Låt köttet vila i 3 min.

  • Lägg upp salladen med skivor av kött, fetaost i tärningar, jordgubbar i bitar och mynta. Pressa lime över.