Biffsallad med jordgubbar, fetaost och mynta
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Tid totalt: 30 minuter
INGREDIENSER
200 g kalvfilé eller kalvstek
Havssalt
Svartpeppar, färskmald
1 tsk extra jungfruolja
1 tsk smör
150 g blandade sallader, t ex rucola och frisé
80 g fetaost
10 jordgubbar
1 liten näve färska myntablad
1 lime, saften
Så gör du
- Badda filén torr med kökspapper och krydda med salt och peppar.
- Värm oljan i en panna. Lägg i smöret och när det börjar fräsa lägger du i köttet. Stek ca 4–5 min på varje sida. Testa genom att trycka på köttet – ju mjukare, desto rödare. Låt köttet vila i 3 min.
- Lägg upp salladen med skivor av kött, fetaost i tärningar, jordgubbar i bitar och mynta. Pressa lime över.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 258 kcal
Protein: 31,6 g
Fett: 12,5 g
Kolhydrat: 6,3 g
Kostfiber: 1,7 g