Biffsallad med jordgubbar
© wichmann+bendtsen

Biffsallad med jordgubbar, fetaost och mynta

Prova denna festliga sallad med kalvfilé och jordgubbar. På endast 30 minuter kan du ställa denna läckra sallad stående på bordet.

Biffsallad med jordgubbar, fetaost och mynta

2 personer

200 g kalvfilé eller kalvstek
Havssalt
Svartpeppar, färskmald 
1 tsk extra jungfruolja 
1 tsk smör 
150 g blandade sallader, t ex rucola och frisé
80 g fetaost 
10 jordgubbar 
1 liten näve färska myntablad 
1 lime, saften

Så gör du

  • Badda filén torr med kökspapper och krydda med salt och peppar.
  • Värm oljan i en panna. Lägg i smöret och när det börjar fräsa lägger du i köttet. Stek ca 4–5 min på varje sida. Testa genom att trycka på köttet – ju mjukare, desto rödare. Låt köttet vila i 3 min.
  • Lägg upp salladen med skivor av kött, fetaost i tärningar, jordgubbar i bitar och mynta. Pressa lime över.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 258 kcal 
Protein: 31,6 g 
Fett: 12,5 g
Kolhydrater: 6,3 g 
Kostfibrer: 1,7 g


Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar