Marineringstiden förlängs med 2–5 timmar, beroende på om du väljer de mindre möra köttbitarna som filén och ytterfilén.

Ingefärsmarinerad kalvfilé med potatismos och brysselkål

Den här läckra middagen bestående av ingefärsmarinerad kalvfilé ingår i I FORM-kuren och tar ungefär en timme att laga. Men det är det värt! Total smakupplevelse med bara 250 kalorier.

7 mars 2014 av I FORM

1 person

Ingredienser

1 msk fint skuren, tärnad ingefära
Biff av 100 g kalvfilé
2 msk ostronsås till marinad
2 vårlökar
125 g brysselkål
2 msk soja till marinad
2 msk citronsaft
1 msk fint skuren schalottenlök
1 msk extra jungfruolja
1 tsk smör (5 g)
1 tsk kallpressad rapsolja
Havssalt och nymalen svartpeppar


Gör så här

  • Marinera filén i en marinad av ingefära, ostronsås, soja, citronsaft, salt och peppar. Lägg i kylen i 30 minuter.
  • Koka den skalade potatisen i osaltat vatten.

  • Skär löken i skivor och blanda med finhackad schalottenlök. Dela brysselkålen och ta bort de yttersta bladen. Lägg brysselkålen i en kastrull, ringla över rapsolja, strö över lite salt, häll över kokande vatten, koka upp, ta av från värmen och häll bort vattnet.
  • Klappa köttet torrt. Värm olivoljan i en panna, lägg i smör och låt smälta. Stek köttet på båda sidorna i cirka 8 minuter totalt.
  • Lägg löken i stekpannan när några minuter återstår, stek köttet, häll till sist marinaden över köttet och koka upp runt köttet. Packa in i bakplåtspapper och låt vila i fem minuter.
  • Mosa potatisarna med rapsolja och lite salt. Krydda efter smak. Servera moset med köttskivor, lök, marinad och brysselkål.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar