Nyttiga recept Middag Avokadosan... Avokadosandwich med kyckling och pesto 30 minuter 468 kcal Den perfekta avokadomackan som både är nyttig, smakar gott och går snabbt att göra. Av Anne Larsen och Martin Kreutzer 1 juli 2021 Avokadosandwich med kyckling och pesto Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1 kycklingfilë 50 g pinjenötter 1 kruka basilika – spara ev ett par blad till garnering fint riven parmesanost ½ dl extra jungfruolja ½ dl kallpressad rapsolja ½ citron havssalt nymalen svartpeppar 2 fullkornsfralla 1 avokado Så gör du Koka kycklingköttet i lättsaltat vatten i 15 min eller stek det på en stekpanna. Låt det svalna lite. Rosta pinjenötter och riv parmesan - du behöver cirka 1/2 dl. Mixa basilika med pinjenötter, parmesan, olivolja och rapsolja. Smaka av peston med citronsaft, salt och peppar. Dela brödet, stäng det igen och rosta det i en brödrost. Bred på pesto på de 4 bröddelarna, totalt 4 msk pesto. Skär avokadon i tunna skivor och dela kycklingen. Lägg in fyllningen i brödet och stäng. Avokado