Avokadosandwich med kyckling och pesto

30 minuter
468 kcal

Den perfekta avokadomackan som både är nyttig, smakar gott och går snabbt att göra.

Avokadomacka med kyckling och pesto

Avokadosandwich med kyckling och pesto

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 kycklingfilë
  • 50 g pinjenötter
  • 1 kruka basilika – spara ev ett par blad till garnering
  • fint riven parmesanost
  • ½ dl extra jungfruolja
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • ½ citron
  • havssalt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 fullkornsfralla
  • 1 avokado

Så gör du

  • Koka kycklingköttet i lättsaltat vatten i 15 min eller stek det på en stekpanna. Låt det svalna lite.
  • Rosta pinjenötter och riv parmesan - du behöver cirka 1/2 dl.
  • Mixa basilika med pinjenötter, parmesan, olivolja och rapsolja. Smaka av peston med citronsaft, salt och peppar.
  • Dela brödet, stäng det igen och rosta det i en brödrost. Bred på pesto på de 4 bröddelarna, totalt 4 msk pesto.
  • Skär avokadon i tunna skivor och dela kycklingen. Lägg in fyllningen i brödet och stäng.