Grönsakspommes i airfryer

25 minuter
202 kcal

Ge dina grönsaker en omgång i airfryern. Ytan blir krispig. Nästan utan användning av fett.

grönsakspommes

POMMES FRITES – av rotfrukter ger dig massor av fibrer, vitaminer och mineraler.

© wichmann+bendtsen

Grönsakspommes i airfryer

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 1 broccolistam
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Skär morötter, palsternackor och broccolistammen i tunna stavar. Vänd i olja och lägg i airfryer-lådan.
  • Salta och peppra och baka dina pommes i cirka 15 min vid 190 grader.

TIPS Skaka korgen under tiden så att tillagningen blir jämn.

TIPS Om de är lite tätt packade kan det vara bra att vända på dem under tiden.

TIPS Krydda gärna med chilipulver, timjan, dragon eller vad du nu föredrar.

TIPS Med keso och kryddor kan du göra en god proteinrik dipp. Mixa kesellan till en slät smet och smaksätt med lite citronsaft, flingsalt och dina favoritkryddor.

TIPS Om du föredrar grönsaker med lite mindre tuggmotstånd kan du ge dem 5-10 min till i airfryern.