Varmrökt laxsallad med proteinbröd utan mjöl

35 minuter
270 kcal

Om du vill laga dig själv en god och inte minst nyttig lunch, så har vi receptet till dig. Här får du receptet på frallor utan mjöl, som fylls med en smarrig laxsallad. Smaklig måltid!

Proteinbröd med laxsallad

SNABBA OCH NYTTIGA PROTEINFRALLOR – utöver att fylla dem med laxsallad kan de också fungera som frukostbröd eller hamburgerbröd.

© wichmann+bendtsen

Varmrökt laxsallad med proteinbröd utan mjöl

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Proteinbröd:

  • 5½ dl keso
  • ½ ägg
  • 60 g havregryn
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ nypa havsalt

Laxsallad:

  • ¾ dl grekisk yoghurt
  • ¼ tsk dijonsenap
  • ¼ tsk havsalt
  • ½ nypa svartpeppar, nymalen
  • 50 g varmrökt lax
  • ¼ äpple
  • ¼ rödlök
  • 1 msk gräslök
  • ½ citronsaft

Fyllning:

  • 2 romansalladsblad
  • 2 små tomater
  • ½ gurka
  • Lite gräslök

Så här gör du varmrökt laxsallad med proteinbröd

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Mixa alla ingredienserna till bröden i en matberedare.
  • Fukta händerna och forma 4 bröd. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka i 25 min och låt svalna på ett galler.
  • Blanda grekisk yoghurt, dijonsenap, salt och peppar i en skål. Smula ner laxen i dressingen och vänd ner tärnat äpple, rödlök och finskuren gräslök. Smaka av med lite citronsaft.
  • Skär bröden och fyll med laxsalladen, romansalladen, halverade tomater, gurka i stavar och lite hackad gräslök.

LÄS OCKSÅ VÅRA MENYER

TIPS! Du kan också använda någon annan slags varmrökt fisk, t ex makrill eller öring.