Rågbröd med tonfiskröra på keso

15 minuter
309 kcal

Vår rågbrödssmörgås med tonfiskröra på keso är den perfekta, lätta lunchen som verkligen mättar. Och den är lika god att ta med till jobbet som att att äta därhemma.

Smörgås med rågbröd och tonfisk inslagen i papper

MATLÅDA: RÅGBRÖD MED TONFISK OCH KESO - testa vår rågbrödsmacka med tonfiskröra på keso

© wichmann+bendtsen

Rågbröd med tonfiskröra på keso

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Tonfiskröra:

  • ¾ dl keso
  • ⅓ dl skyr
  • ⅓ tsk dijonsenap
  • citron, saften
  • ½ flytande honung
  • ½ burk tonfisk
  • äpple
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Ev lite färska örter, t ex basilika eller krasse

Tillbehör:

  • 4 skiva rågbröd
  • ½ tomat
  • rödlök
  • Lite sallad, t ex babyspenat

Så gör du

  • Mixa keso och skyr tills det inte är några klumpar kvar. Blanda i senap, citronsaft och honung.
  • Häll av tonfisken, hacka äpplet i små tärningar och vänd ner i kesoröran. Smaka av med salt, peppar och ev lite örter.
  • Lägg 1∕3 av tonfiskröran mellan två rågbröd tillsammans med ett par skivor tomat, rödlök i skivor och lite sallad.

TIPS! Det är gott att rosta brödet om du t ex arbetar hemma och vill äta smörgåsen direkt. Testa också en rågbrödssmörgås med rökt lax istället för tonfisk i röran.
TIPS! Om du inte hittar skyr kan du använda naturell kvarg istället.