Morotsvåffeltoast med ost, skinka och ruccola

45 minuter
325 kcal

Morotsvåffeltoast med skinka och ost är I FORMs nyttigare version av den klassiska toasten – och den smakar fantastiskt!

Våfflor som toast med skinka och ost, på papper

MATLÅDA: MOROTSVÅFFELTOAST - här som toast med ost och skinka

© wichmann+bendtsen

Morotsvåffeltoast med ost, skinka och ruccola

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Våfflor:

  • 1⅓ morötter
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 66 g havregryn
  • ⅓ tsk havssalt

Fyllning:

  • 4 skiva skinka
  • 2 tsk dijonsenap
  • ½ liten rödlök
  • Lite havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 2 skiva ost, max 16 % fett
  • 2 näve ruccola

Så gör du

  • Riv morötterna och mixa med ägg, mjölk, havregryn och salt. Låt det vila i 30 min.
  • Lägg ca 3 msk våffelsmet på på våffeljärnet och grädda i ca 6 min. Fortsätt tills all smet är gräddad.
  • Lägg 2 skivor skinka på en våffla, bred på 1 tsk dijonsenap och fördela lite rödlök i tunna skivor på. Salta och peppra. Lägg sedan en skiva ost på och till slut en näve rucola. Avsluta med ännu en våffla.
  • Lägg våffeltoasten i en smörgåsgrill tills osten är smält. Fortsätt med alla våfflor. Skär i halvor och servera.

TIPS! Våfflorna är goda även utan att rostas – särskilt om de ska ätas kalla i matlådan.