Laxrullad med spenat och färskost

30 minuter
309 kcal

Nästan inga kolhydrater, men gott om mättande protein och nyttiga fettsyror. Om du letar efter en kalorisnål lunch är du på rätt spår.

Laxrullad med spenat och färskost

LAXRULLAD MED SPENAT OCH FÄRSKOST – passar också bra på buffebordet

© wichmann+bendtsen

Laxrullad med spenat och färskost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 180 g spenat
  • 2 ägg
  • ½ tsk havssalt
  • 3 msk färskost
  • 100 g kallrökt lax
  • 100 g babyspenat
  • 1 tsk extra virgin olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk flytande honung
  • Plockgrönsaker, t ex gurka, tomat och paprika

Så här gör du

  • Värm ugnen till 190 grader varmluft.
  • Om du använder fryst, upptinad spenat, vrid den fri från vätska.
  • Separera äggen i äggulor och vitor.
  • Blanda spenaten med äggulorna.
  • Vispa vitorna tills de är styva. Vänd försiktigt ner dem i spenaten med en spatel. Bred ut blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka i 12 minuter.
  • Ta försiktigt bort bakplåtspapperet och låt bottnen svalna. Fördela färskosten ovanpå. Fördela laxskivorna ovanpå, men lägg inte laxen ända fram till kanten.
  • Rulla ihop bottnen hårt. Skär i bitar och lägg upp på en bädd av spenatblad.
  • Vispa ihop olja, honung och citronsaft och fördela dressingen över rulladen. Servera med grönsakerna vid sidan om.

TIPS För en ännu mer kalorisnål version kan du blanda färskosten med lite lättcreme fraiche.