Djävulsägg med senap och chili

20 minuter
259 kcal

Ägg är fantastiskt gott och sunt på lunchbordet. Här bjuder vi på två läckra varianter av fyllda ägghalvor. Smaklig måltid!

Kokta ägghalvor på marmorbord.

Djävulsägg med senap och chili

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 ägg
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk kvarg
  • Dijonsenap
  • Havssalt
  • Tabasco
  • ½ citron, ekologisk
  • Lite färsk dragon
  • ½ lime, ekologisk
  • Peperoncino (torkade chiliflakes)
  • Lite gräslök

Så lagar du djävulsägg

  • Hårdkoka äggen i 10 minuter.

  • Dela dem på längden och ta bort gulorna.

  • Mosa dessa och rör ihop med majonnäs och kvarg.

  • Dela upp i 2 portioner.

  • Smaksätt den ena portionen med dijonsenap och salt, och den andra portionen med tabasco och salt.

  • Lägg de olika äggfyllningarna i varsin spritspåse och fyll de kokta äggvitehalvorna.

  • Toppa senapsäggen med finrivet citronskal och dragon.

  • Toppa tabascoäggen med finrivet limeskal, peperoncino och gräslök.

FAQ OM ÄGG: Hur många ägg kan man äta om dagen? Få svaret här!


Rosa ägg

ROSA ÄGG Du kan göra vackra rosa ägg genom att lägga kokta, skalade ägg i rödbetsjuice, ev med lite vinäger i, i kylskåpet över natten. De rosa äggen kan också fyllas som djävulsägg.

© wichmann+bendtsen