Kokta ägghalvor på marmorbord.
© wichmann+bendtsen

Djävulsägg med senap och chili

Ägg är fantastiskt gott och sunt på lunchbordet. Här bjuder vi på två läckra varianter av fyllda ägghalvor. Smaklig måltid!

5 april 2017 av Anne Larsen och Elisabeth Bøjlund

Djävulsägg med senap och chili

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Tid totalt: 20 minuter

INGREDIENSER

4 ägg

4 msk majonnäs

4 msk kvarg

Dijonsenap

Havssalt

Tabasco

1 citron, ekologisk

Lite färsk dragon

1 lime, ekologisk

Peperoncino (torkade chiliflakes)

Lite gräslök

Så lagar du djävulsägg

  • Hårdkoka äggen i 10 minuter.
  • Dela dem på längden och ta bort gulorna.
  • Mosa dessa och rör ihop med majonnäs och kvarg.
  • Dela upp i 2 portioner.
  • Smaksätt den ena portionen med dijonsenap och salt, och den andra portionen med tabasco och salt.
  • Lägg de olika äggfyllningarna i varsin spritspåse och fyll de kokta äggvitehalvorna.
  • Toppa senapsäggen med finrivet citronskal och dragon.
  • Toppa tabascoäggen med finrivet limeskal, peperoncino och gräslök.

FAQ OM ÄGG: Hur många ägg kan man äta om dagen? Få svaret här!

Näringsinnehåll per person:

Energi: 259 kcal

Protein: 10,5 g

Fett: 23,5 g

Kolhydrat: 2,9 g

Kostfiber: 0,7 g

Rosa ägg
Rosa ägg

Du kan göra vackra rosa ägg genom att lägga kokta, skalade ägg i rödbetsjuice, ev med lite vinäger i, i kylskåpet över natten. De rosa äggen kan också fyllas som djävulsägg.

© wichmann+bendtsen

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar