Nyttiga recept Lunch Djävulsägg... Djävulsägg med senap och chili 20 minuter 259 kcal Ägg är fantastiskt gott och sunt på lunchbordet. Här bjuder vi på två läckra varianter av fyllda ägghalvor. Smaklig måltid! Av Anne Larsen och Elisabeth Bøjlund 5 april 2017 Djävulsägg med senap och chili Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 ägg 2 msk majonnäs 2 msk kvarg Dijonsenap Havssalt Tabasco ½ citron, ekologisk Lite färsk dragon ½ lime, ekologisk Peperoncino (torkade chiliflakes) Lite gräslök Så lagar du djävulsägg Hårdkoka äggen i 10 minuter. Dela dem på längden och ta bort gulorna. Mosa dessa och rör ihop med majonnäs och kvarg. Dela upp i 2 portioner. Smaksätt den ena portionen med dijonsenap och salt, och den andra portionen med tabasco och salt. Lägg de olika äggfyllningarna i varsin spritspåse och fyll de kokta äggvitehalvorna. Toppa senapsäggen med finrivet citronskal och dragon. Toppa tabascoäggen med finrivet limeskal, peperoncino och gräslök. FAQ OM ÄGG: Hur många ägg kan man äta om dagen? Få svaret här! ROSA ÄGG Du kan göra vackra rosa ägg genom att lägga kokta, skalade ägg i rödbetsjuice, ev med lite vinäger i, i kylskåpet över natten. De rosa äggen kan också fyllas som djävulsägg. © wichmann+bendtsen