Äggmuffins med spenat och kalkonbacon

35 minuter
110 kcal

Du måste pröva dessa goda äggmuffins med spenat och kalkonbacon – en mättande och smakrik lunch, båda hemma och i farten.

Äggmuffins med spenat och kalkonbacon

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • ¼ liten gul lök
  • ¼ röd paprika
  • ¼ näve spenat
  • 16 g kalkonbacon
  • ¼ msk extra virgin olivolja
  • 2 ägg
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ msk gräslök

Så gör du

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Hacka lök och paprika fint, och spenat och bacon grovt.
  • Stek grönsaker och bacon i en stekpanna i olja vid mediumvärme i 10 min.
  • Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem. Tillsätt de stekta grönsakerna och bacon, salt och peppar.
  • Fördela äggblandningen i 8 muffinsformar och baka dem i 20 min.
  • Strö över nyklippt gräslök vid servering.

TIPS! Du kan med fördel lägga till andra ingredienser, t ex broccoli eller skinka, om du har något som behöver bli uppätet.