Recept: Panforte

50 minuter
120 kcal

Ta smaklökarna till himlen med den goda italienska julkakan panforte, som är fylld av mandlar, dadlar, kanel och honung.

Panforte

Panforte

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 bitar

  • 17 g mandlar/hasselnötter eller både och
  • 7½ g syltade apelsinskal
  • 7½ g färska dadlar
  • 7½ g torkade osvavlade aprikoser
  • 5 g vetemjöl
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk kryddpeppar
  • 10 g flytande honung
  • 10 g florsocker

Så här gör du

  • Hacka mandlar, nötter och frukt fint, för hand eller i en matberedare, och blanda med mjöl, kanel och kryddpeppar.
  • Smält honung och florsocker i en gryta, tills det nästan kokar, och häll det över nötblandningen.
  • Klä en form med löstagbar kant med bakpapper och häll i smeten. Släta ut smeten och ställ in i ugnen i 150 grader i 40 minuter.
  • Ta ut och låt svalna. Sikta lite florsocker över och skär i små, smala bitar.