Recept: Panforte

Skicka smaklökarna till himeln med denna goda panforte som är allt annat än fet julmat och tillhörande extrafett på kroppen.

16 december 2013 av I FORM

Ca 20 bitar


175 g mandlar/hasselnötter eller både och
75 g syltade apelsinskal
75 g färska dadlar
75 g torkade osvavlade aprikoser
50 g vetemjöl
½ tsk kanel
¼ tsk kryddpeppar
100 g flytande honung
100 g florsocker


  • Hacka mandlar, nötter och frukt fint, för hand eller i en matberedare, och blanda med mjöl, kanel och kryddpeppar.
  • Smält honung och florsocker i en gryta, tills det nästan kokar, och häll det över nötblandningen.
  • Klä en form med löstagbar kant med bakpapper och häll i smeten. Släta ut smeten och ställ in i ugnen i 150 grader i 40 minuter.
  • Ta ut och låt svalna. Sikta lite florsocker över och skär i små, smala bitar.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar