Nyttiga recept Kakor Recept: Pa... Recept: Panforte 50 minuter 120 kcal Ta smaklökarna till himlen med den goda italienska julkakan panforte, som är fylld av mandlar, dadlar, kanel och honung. Av I FORM-redaktionen 15 december 2013 Panforte Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 bitar 17 g mandlar/hasselnötter eller både och 7½ g syltade apelsinskal 7½ g färska dadlar 7½ g torkade osvavlade aprikoser 5 g vetemjöl ¼ tsk kanel ¼ tsk kryddpeppar 10 g flytande honung 10 g florsocker Så här gör du Hacka mandlar, nötter och frukt fint, för hand eller i en matberedare, och blanda med mjöl, kanel och kryddpeppar. Smält honung och florsocker i en gryta, tills det nästan kokar, och häll det över nötblandningen. Klä en form med löstagbar kant med bakpapper och häll i smeten. Släta ut smeten och ställ in i ugnen i 150 grader i 40 minuter. Ta ut och låt svalna. Sikta lite florsocker över och skär i små, smala bitar. Jul