Clementinkaka med kanel och kardemumma

75 minuter
238 kcal

Vi har låtit oss förföras av syrligt söta citrusfrukter med en god clementinkaka med kanel och kardemumma. Perfekt att bjuda på, eller äta själv!

Clementinkaka med kanel och kardemumma

ANVÄND CITRUSFRUKTER – i en smarrig kaka med kanel och kardemumma.

© wichmann+bendtsen

Clementinkaka med kanel och kardemumma

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 clementiner
  • ½ dl bovetemjöl
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk kardemomme
  • ¼ dl kokossocker, alternativt vanligt socker
  • ¼ dl grekisk yoghurt
  • ½ ägg
  • ¾ msk rapsolja

Topping:

  • ⅓ dl grekisk yoghurt
  • ¼ msk lönnsirap
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ clementin
  • ¼ granatäpple
  • ¼ näve mynta

Så här gör du

  • Värm ugnen till 175 g.
  • Skala clementinerna. Ta bort så mycket av det vita som möjligt. Skär i tärningar. Spara saften som rinner ut när du skär.
  • Blanda mjöl, bakpulver, vanilj, kryddor och socker i en skål.
  • Tillsätt grekisk yoghurt, clementinerna, clementinsaften, ägg och olja, och vänd runt tills du har en jämn smet.
  • Häll smeten i en kakform om ca 24 cm i diameter, och grädda i ugnen i 45 min, tills kakan är gyllenbrun.
  • Låt kakan svalna medan du förbereder toppingen. Blanda yoghurt, lönnsirap och vaniljpulver. Bred ut ett jämnt lager topping på kakan.
  • Skala clementinen, och skär i tunna skivor. Pilla loss kärnorna från granatäpplet. Pynta kakan med clementinskivor, granatäpple och mynta.

TIPS! Du enkelt anpassa kakan till olika säsonger och årstider – om sommaren blir den till exempel supergod med persikor istället för clementiner.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background