Nyttigare obakad cheesecake

30 minuter
311 kcal

Den här versionen av cheesecake är krispig, mjuk, söt och syrlig och passar utmärkt att servera i ett glas.

Obakad cheesecake i glas

VOILÀ – En nybakad godsak på nolltid. Mums!

© wichmann+bendtsen

Nyttigare obakad cheesecake

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

Botten:

  • 3 fullkornskex, t ex Digestive
  • ½ msk mjukt smör

Ostkräm:

  • ¼ ekologisk citron
  • 75 g färskost naturell, rumstemperatur
  • 50 g grekisk yoghurt, 2 %
  • ½ msk akaciahonung eller lönnsirap

Jordgubbskompott:

  • 100 g jordgubbar, färska eller frysta
  • ½ tsk honung
  • ½ krm vanilj
  • 1½ msk vatten

Så här gör du:

  • Börja med att göra jordgubbskompotten så att den hinner svalna. Du kan göra den dagen innan. Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Låt sedan jordgubbarna sjuda i 15 min på låg värme till en tjock kompott. Mosa bären lite med en gaffel. Ställ in i kylskåpet.
  • Lägg 1 msk citronsaft och rivet citronskal i en skål med alla övriga ingredienser till ostkrämen och mixa med en stavmixer tills du har en slät och krämig kräm.
  • Krossa kexen och blanda med smör. Fördela i 4 små glas. Toppa med ostkräm och kyld jordgubbskompott.

TIPS
Lägg kakorna i en fryspåse och slå till dem med en kavel.