Bananmuffins med chokladbitar

35 minuter
156 kcal

Testa de här kalorisnåla bananmuffinsen med chokladbitar. Goda och saftiga, och de kan frysas ner. Om du inte äter alla på en gång såklart!

Bananmuffins

BANANMUFFINS med chokladbitar

© wichmann+bendtsen

Bananmuffins med chokladbitar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st.

  • ½ övermogna bananer
  • ½ ägg
  • ¼ dl kvarg eller grekisk yoghurt
  • ¼ msk rapsolja
  • ¼ tsk bakpulver
  • ⅓ tsk kanel
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ krm havssalt
  • ½ dl bovetemjöl, alt vetemjöl
  • 11 g mörk choklad, 70 %

Ev topping

  • ¼ banan

Gör så här

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Mosa bananerna med en gaffel, och rör ihop med ägg, kvarg och olja.
  • Tillsätt bakpulver, kryddor och mjöl och rör runt.
  • Rör ner grovhackad choklad i smeten.
  • Fördela i 9 muffinsformar. Pynta ev varje muffins med en bananskiva.
  • Grädda i 25-30 min, tils dina muffins är genombakade.

TIPS Chokladen kan ersättas av hackade nötter.
TIPS Frukt som mogen banan smakar väldigt gott i muffins och kan göra tillsatt socker helt överflödigt.