Kvinna bär kaka med kvargkräm, bananer och choklad

Banankaka med kakaokvargkräm

Sugen på något sött? Istället för att kasta dig över tomma kalorier, så prova denna sunda och goda banankaka.

15 mars 2018 av Signe Moesby Leth

Banankaka med kakaokvargkräm

8 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 50 minuter

Tid totalt: 1 timme

INGREDIENSER

3 stora bananer, väl mogna

2 ägg

1 dl akaciahonung

½ dl kokosolja, smält

4 msk kvarg eller grekisk yoghurt

1 tsk natron

½ tsk bakpulver

1 tsk kanel

1 tsk vaniljpulver

¹⁄³ tsk havssalt

2 dl bovetemjöl

30 g mörk choklad, 70 %

Kakaokvargkräm:

2 dl kvarg

1 msk mörkt kakaopulver

1 tsk vaniljpulver

1 msk akaciahonung

Topping:

½ banan

20 g choklad

Så bakar du banankaka med kakaokvargkräm

  • Mosa bananerna med en gaffel och blanda moset väl med övriga blöta ingredienser. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga.
  • Klä en springform med 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda kakan i 45–50 minuter i 175 grader. Kakan är färdig när du kan sticka ner en trästicka i den och det inte är någon smet på stickan när du drar upp den. Låt kakan svalna på galler.
  • Rör ihop kvarg, kakao, vanilj och honung till en kräm.
  • Ta ut kakan ur formen när den har svalnat och toppa den med kakaokvargkräm. Lägg på bananskivor och grovhackad mörk choklad.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 294 kcal

Protein: 8,3 g

Fett: 9,4 g

Kolhydrat: 44,9 g

Energi: 2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar