Banankaka med kakaokvargkräm

1 timme
294 kcal

Sugen på något sött? Istället för att kasta dig över tomma kalorier, så prova denna sunda och goda banankaka.

Kvinna bär kaka med kvargkräm, bananer och choklad

Banankaka med kakaokvargkräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ¾ stora bananer, väl mogna
  • ½ ägg
  • ¼ dl akaciahonung
  • ¼ dl kokosolja, smält
  • 1 msk kvarg eller grekisk yoghurt
  • ¼ tsk natron
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • tsk havssalt
  • ½ dl bovetemjöl
  • 7½ g mörk choklad, 70 %

Kakaokvargkräm:

  • ½ dl kvarg
  • ¼ msk mörkt kakaopulver
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ msk akaciahonung

Topping:

  • ¼ banan
  • 5 g choklad

Så bakar du banankaka med kakaokvargkräm

  • Mosa bananerna med en gaffel och blanda moset väl med övriga blöta ingredienser. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda noga.

  • Klä en springform med 20 cm i diameter med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Grädda kakan i 45–50 minuter i 175 grader. Kakan är färdig när du kan sticka ner en trästicka i den och det inte är någon smet på stickan när du drar upp den. Låt kakan svalna på galler.

  • Rör ihop kvarg, kakao, vanilj och honung till en kräm.

  • Ta ut kakan ur formen när den har svalnat och toppa den med kakaokvargkräm. Lägg på bananskivor och grovhackad mörk choklad.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background