Enkla havregrynspannkakor med bananglassfyllning

30 minuter
354 kcal

Pannkakor med bananglass (nicecream) är perfekta en sommarkväll på terrassen. Och så är de dessutom superenkla att göra!

Havregrynspannkakor-bananglass

PANNKAKOR – Pannkakorna får fler fibrer tack vare havregrynen. Smaken? Den blir bara bättre.

© wichmann+bendtsen

Enkla havregrynspannkakor med bananglassfyllning

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • 1 (över)mogna bananer
  • 2 ägg
  • 1½ dl havregryn
  • ½ tsk vaniljpulver
  • ¼ tsk bakpulver

Bananglass (nicecream)

  • 2 (över)mogna, frysta bananer
  • ½ dl frysta blåbär
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ ekocitron, saft och skal

Servering

  • 62 g färska bär, t ex blåbär och björnbär

Så gör du

  • Mixa alla ingredienser till pannkakorna tills du har en jämn smet. Låt den vila i 5-10 min.
  • Värm en stekpannan till mediumhög värme. Häll cirka 3 msk smet i stekpannan och stek ett par min tills ytan bubblar. Vänd och stek 1 min på andra sidan.
  • Mixa de frysta bananerna, blåbär och vaniljpulver tills du har en krämig glass. Smaka av med cirka 1 msk citronsaft och ev lite rivet citronskal.
  • Servera pannkakorna med glassen och de färska bären.

TIPS: Tricket, när du vill ha en krämig bananglass, är att inte ha i för mycket vätska, så var försiktig med citronsaften. Mixa långsamt så att alla klumpar försvinner.