Hemgjord müsli: Den grova varianten

350 kcal

Smaksätt din frukost eller ditt mellanmål efter träningen, med en hemgjord müsli som smakar bättre än de som finns att köpa i butikerna!

Grov hemgjord müsli

Grov müsli

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 4 skiva fullkornsbröd
  • 100 g grovhackade mandlar
  • 100 g rågflingor
  • 150 g torkade äpplen, tärningar
  • 100 g chiafrön
  • 50 g kakaopulv.
  • 4 msk mörk sirap

Gör så här:

  • Smula sönder brödet och fördela det i en långpanna. Ugnsbaka brödet i 5 min. på 160 grader, och smula sedan sönder det ännu mer.
  • Tillsätt därefter resterande ingredienser utom chiafrön och torkade äpplen och blanda väl.
  • Ugnsbaka allt i ytterligare 5 min. på 160 grader och rör om ordentligt så att sirapen fördelas väl.
  • Ugnsbaka allt i ytterligare 5 min. på 160 grader.
  • Tillsätt chiafrön och torkade äpplen och ugnsbaka allt i 5 min. på 160 grader. Ta ut den nästan färdigrostade müslin ur ugnen och rör om ordentligt så att inget fastnar i botten av långpannan. Gör detta 3–4 gånger under ca en kvart medan allt svalnar. På så sätt minskar risken att den rostade müslin klumpar ihop sig.

Artikeln publicerades i Aktiv Träning nr 1/2017