Grön pizza med ärtpesto och rökt lax

40 minuter
767,2 kcal

Njut av färska ärtor i form av en pesto på en god pizza toppad med rökt lax. Du får receptet här.

Pizza med en slize utskuren

Grön pizza med ärtpesto och rökt lax

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Botten:

  • 2 stora sötpotatisar (kokta och mosade)
  • 5 ägg
  • 1½ dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1½ dl rågmjöl
  • 1 msk FiberHusk (psylliumhusk)
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt

Ärtpesto:

  • 400 g upptinade ärter eller färska (då ska de blancheras)
  • 30 g rostade pinjenötter
  • 2 fett vitlök
  • 25 g riven parmesanost
  • 1 näve basilikablad
  • 1 näve myntablad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk citronsaft
  • ½ tsk havssalt

Topping:

  • 200 g körsbärstomater
  • 100 g ärter
  • 1 näve rödbetsgroddar
  • 200 g rökt lax

Så gör du

Botten:

  • Blanda alla ingredienserna och lägg ut degen på en bakplåt med bakplåtspapper.
  • Degen är väldigt klistrig och kan inte bearbetas med händerna.
  • Använd en degskrapa och doppa den i lite vatten när du skrapar ut degen och formar den till en rund pizza.
  • Grädda i 200 grader i 20-30 minuter, beroende på tjockleken.

Ärtpesto:

  • Blanda ärter, pinjenötter, vitlök och parmesan med basilikaoch myntabladen, olivolja samt lite citronsaft. Salta.
  • Lägg över peston på den bakade pizzabottnen och lägg toppingen ovanpå. Servera strax efter tillagning – ev med en sallad till.