Fullkornspasta med stenbitsrom och fänkål

15 minuter
373 kcal

Älskar du stenbitsrom? Prova att servera den tillsammans med pasta. På bara 15 minuter kan du servera den fräscha rätten.

Fullkornspasta med stenbitsrom och fänkål

DEN PERFEKTA PASTARÄTTEN TILL VÅREN – fullkornspasta med färsk stenbitsrom och vattenkrasse. Rätten är dessutom superenkel att laga.

© wichmann+bendtsen

Fullkornspasta med stenbitsrom och fänkål

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g fullkornspasta
  • Havssalt och svartpeppar
  • 1 fänkålsstånd
  • 1 msk extra jungfruolja
  • 4 msk stenbitsrom
  • 1 näve vattenkrasse
  • Citronklyftor

Så här gör du

  • Koka pastan al dente.
  • Skär fänkålen fint och stek den mjuk och gyllene i olja.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg upp pasta med stenbitsrom, fänkål, krasse och citron.

TIPS Om du inte kan få tag på fänkål är grön sparris också gott i denna rätt. Ånga dem i 1 minut – klart!