Sauterad spenat med avokado

15 minuter
371 kcal

Gör en frukost med gröna nyanser av spenat, avokado, smörgåskrasse, lax och ägg. Läs här om hur du gör en god, grön frukost.

Foto: Miklos Szabo

Sauterad spenat med avokado

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

1 person

  • 200 g babyspenat
  • 2 tsk extra virgin olivolja
  • havssalt
  • 150 g rökt lax
  • 2 avokado
  • citron
  • nymalen svartpeppar
  • en näve smörgåskrasse
  • 2 tsk ättika
  • 2 stort ägg

Så här lagar du sauterad spenat med avokado

  • Skölj spenaten grundligt och lägg den i ett durkslag för att rinna av. Värm upp oljan i en kastrull och lägg i spenaten tillsammans med en nypa salt. Låt den reducera och lägg den sedan i durkslaget igen. Tryck på den lite innan servering.

  • Servera spenaten med rökt lax, skivad avokado med droppad citron på och nymalen svartpeppar.

  • Skölj smörgåskrasse och rulla in den i lite hushållspapper.

  • Koka upp en kastrull med vatten med en nypa salt och ättika. När det kokar, ta av kastrullen från värmen och stäng av plattan. Vispa upp en virvel i vattnet, och knäck ägget i en stor sked och lägg försiktigt ner ägget i mitten av virveln. Sätt tillbaka kastrullen på plattan som fortfarande är ljummen. Är det gas eller en platta som blir kall direkt – ha den på den lägsta värmen. Låt kastrullen stå på eftervärmen eller svag värme i 3 minuter. Ta upp ägget med en slev.

  • Servera ägget på laxen med smörgåskrasse på toppen.

Håller du igen på avokado för att du är rädd för att gå upp i vikt? Då bör du läsa det här