Quinoagröt med blåbär och skyrkräm

Supergod och proteinproppad quinoagröt med blåbär - perfekt start på dagen för dig som tränar mycket.

20 januari 2014 av I FORM

1 person

½ dl rågflingor
½ dl färdigkokta vetekärnor
¼ dl svart quinoa, kokt
1 dl blåbär (färska eller frysta)
1 dl sojamjölk
½ dl vatten
1 knivsudd vaniljpulver
¼–½ tsk salt
1 knivsudd Stevia
1 stort ägg


Skyrkräm
2 msk skyr (40 g )
¼ lime, saft och skal (ekologisk)
1/5 tsk Stevia
En nypa vaniljpulver

Tillbehör
100 g frukt och bär, t ex blåbär, hallon, apelsin eller mango. Ev lite kanel


Gör så här:

  • Lägg ingredienserna till gröten, utom ägget, i en gryta och koka på svag värme. Rör i gröten medan den värms upp.
  • När den blir tjockare och hänger ihop, knäcker du i ägget. Koka gröten i en minut, ta den från värmen och låt svalna.
  • Blanda under tiden skyrkrämen och skär frukten i önskade bitar.
  • Häll gröten i en skål, lägg skyrkrämen ovanpå och garnera med frukt. Strö eventuellt kanel över.


Havregrynsgröt är något av det nyttigaste du kan äta till frukost. Läs varför här.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar