Kvarg med hemgjord müsli och fruktsallad

30 minuter
395 kcal

Väljer du en laktosfri variant kan du absolut äta en skål kvarg när du äter enligt FODMAP-principerna. Här med hemgjord müsli och fruktsallad.

En skål kvarg med fruktsallad och hemgjord FODMAP-müsli.

FODMAP-FRUKOST Gör din egen hemgjorda müsli och lägg den på laktosfri kvarg med lite fruktsallad. Då får du en bra start på dagen med en lugn mage.

© Betina Hastoft

Kvarg med hemgjord müsli och fruktsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 400 g laktosfri kvarg eller yoghurt

Müsli:

  • ¼ dl lönnsirap
  • ¼ tsk malen kardemumma
  • 1 dl havregryn
  • 25 g valnötter, pekan- och ­ macadamianötter

Fruktsallad:

  • 1 skiva ananas
  • 1 kiwi
  • ¼ banan
  • 50 g vindruvor

Så gör du

  • Börja med müslin. Koka upp sirap och kardemumma i en stekpanna. Vänd havregryn och grovhackade nötter i blandningen. Rosta några minuter, tills grynen är karamelliserade.
  • Skär frukten i små bitar och blanda dem i en skål.
  • Fördela kvarg i två djupa tallrikar och toppa med fruktsallad och müsli.

Få fler förslag till FODMAP-recept.


Newsletter background