Vingummiremmar av frukt, bär och lakrits

8-10 timmar
29 kcal

Gör eget godis! Här kommer tre goda varianter med smak av frukt, bär och laktris. Alla är helt sockerfria!

Vingummiremmar av frukt, bär och lakrits

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken

Sweet‘n'sour - 9 stycken

  • 66 g mango (gärna fryst, men tina den lite innan användning)
  • mjuka, torkade aprikoser (viktigt att de är mjuka)
  • ¼ krm vaniljpulver
  • ¼ krm stevia

Wild'n'berry - 9 stycken

  • 66 g frysta hallon
  • ¼ banan
  • ¼ tsk stevia
  • ¼ krm vaniljpulver

Fruity licorice - 9 stycken

  • 1⅓ dl äppelmos utan socker
  • ½ tsk fint lakritspulver

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till respektive fruktrulle i en mixer eller assistent. Kör ihop till en jämn massa. Det är viktigt att det inte finns några stora fruktbitar kvar – allt ska vara finfördelat för att det ska fungera.

  • Till lakritsrullarna rör du bara ihop äppelmoset med lakritspulvret. Sedan är det dags att baka ut rullarna.
  • Lägg bakplåtspapper i en ugnsform och fördela ut massan. Stryk ut den så att den är lika tjock överallt.
  • Skiktet ska bara precis vara så tunt att du inte längre kan se bakplåtspappret.
  • Grädda massan i 50 grader i varmluftsugn i 8–10 timmar (beroende på tjocklek). Det är bra att öppna ugnsluckan lite då och då för att släppa ut lite av fukten som bildas i ugnen.
  • Tänk särskilt på att det kan vara så att massan behöver längre tid om du har gjort den lite tjock. Den ska vara torr (men inte krispig) när du tar ut den.
  • Lossa massan från pappret och klipp i tre centimeter breda strimlor med en sax. Rulla till små rullar.
  • Förvara dem i en lufttät förpackning.