66
g
mango (gärna fryst, men tina den lite innan användning)
2¼
mjuka, torkade aprikoser (viktigt att de är mjuka)
¼
krm
vaniljpulver
¼
krm
stevia
Wild'n'berry - 9 stycken
66
g
frysta hallon
¼
banan
¼
tsk
stevia
¼
krm
vaniljpulver
Fruity licorice - 9 stycken
1⅓
dl
äppelmos utan socker
½
tsk
fint lakritspulver
Gör så här
Blanda ingredienserna till respektive fruktrulle i en mixer eller assistent. Kör ihop till en jämn massa. Det är viktigt att det inte finns några stora fruktbitar kvar – allt ska vara finfördelat för att det ska fungera.
Till lakritsrullarna rör du bara ihop äppelmoset med lakritspulvret. Sedan är det dags att baka ut rullarna.
Lägg bakplåtspapper i en ugnsform och fördela ut massan. Stryk ut den så att den är lika tjock överallt.
Skiktet ska bara precis vara så tunt att du inte längre kan se bakplåtspappret.
Grädda massan i 50 grader i varmluftsugn i 8–10 timmar (beroende på tjocklek). Det är bra att öppna ugnsluckan lite då och då för att släppa ut lite av fukten som bildas i ugnen.
Tänk särskilt på att det kan vara så att massan behöver längre tid om du har gjort den lite tjock. Den ska vara torr (men inte krispig) när du tar ut den.
Lossa massan från pappret och klipp i tre centimeter breda strimlor med en sax. Rulla till små rullar.