Jordgubbs-våffeltårta

30 minuter
254 kcal

Våfflor eller tårta? Varför välja när du kan få bägge delar! Vi har bakat in smaken av fräknar på näsan och ljusa sommarkvällar i den godaste desserten.

vaffeltarta

TÅRTA - Syrlig och söt på samma gång – den godaste sommardesserten.

© wichmann+bendtsen

Jordgubbs-våffeltårta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • 1 ägg
  • ½ msk rapsolja
  • ¼ dl akaciahonung
  • ½ dl mjölk
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ krm havssalt
  • ½ dl havregryn
  • ½ dl fullkornsvetemjöl
  • 62 g färska bär
  • ¼ banan

Jordgubbskvargkräm

  • 2 jordgubbar
  • ⅓ dl kvarg
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ msk akaciahonung

Vaniljkvargkräm

  • ⅓ dl kvarg
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ msk akaciahonung

Så gör du

  • Värm våffeljärnet. Mixa ägg, olja, honung, mjölk, vanilj, salt, havregryn och mjöl tills du har en jämn våffelsmet. Låt smeten vila i 10 min. Skär de 250 g jordgubbar och bananen i skivor.
  • Grädda våfflorna tills de är gyllene.
  • Mosa de 8 jordgubbarna till kvargkrämen och blanda med de övriga ingredienserna till krämen.
  • Blanda alla ingredienserna till vaniljkrämen.
  • Lägg ihop våffeltårtan genom att placera första våfflan på ett fat, lägg på ett lager frukt, vaniljkvargkräm, ännu en våffla, ett lager skuren frukt, ett lager jordgubbskvargkräm osv. Upprepa tills du har använt alla våfflor du vill ha med.
  • Servera ev med fler färska bär.

Tips: Smeten kan göras i god tid. Den ska bara förvaras i kylen. Lägg ev i lite citronskal.