Frozen yoghurt med fläderbär
4 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 5 minuter
Tid totalt: 65 minuter - Frysningstid: 1 timme
INGREDIENSER
4 msk koncentrerad fläderblomssaft
200 g frysta vinbär + 4 klasar till topping
4 dl yoghurt (naturell yoghurt med 3,5 g fett/100 g)
8 msk florsocker
Gör så här
- Börja med att ställa in fläderblomssaften i frysen i en timme.
- Mixa därefter yoghurt med den lätt frysta fläderblomssaften, de frysta bären samt florsocker.
- Lägg upp glassen med de frysta vinbärsklasarna på toppen.
- Glassen kan även frysas in i en timme, medan du rör i den med jämna mellanrum
näringsinnehåll per person
Energi: 183 kcal
Protein: 4,9 g
Fett: 5 g
Kolhydrat: 31,3 g
Kostfiber: 3,2 g