Kokoskräm med jordgubbar eller spenat
Spenat eller jordgubbar?

Valet är ditt, men bägge smakar gott som avslutning på vår tropiska middag.

Kokoskräm med jordgubbar eller spenat

En drömdessert helt utan socker, men med syrlighet, lenhet och sötma från kokos, frukt och honung. MUMS!

4 juni 2019 av Signe Moesby Leth

Kokoskräm med jordgubbar eller spenat

Vit kokoskräm:

1 burk kokosmjölk, fasta delen

¹∕³ tsk vaniljpulver

1 msk akaciahonung


Grön kokoskräm:

1 burk kokosmjölk, fasta delen

¹∕³ tsk vaniljpulver

1 msk akaciahonung

1–2 msk limesaft

1 liten näve myntablad

1 liten näve spenat

Jordgubbskompott:

3 dl jordgubbar, färska eller frysta

1 msk akaciahonung

½ tsk vaniljpulver

½ apelsin, saften


Topping:

½ dl mandlar

½ msk honung

150 g färsk frukt, t ex bär och mango

Så gör du kokoskräm med jordgubbar eller spenat

  • Hacka mandlar grovt. Rosta i en panna på hög värme tills de får färg. Tillsätt honung och rör runt. Ge dem en minut till i pannan och låt svalna helt.

  • Rör ihop ingredienserna till den vita kokoskrämen.

  • Blanda alla ingredienser till den gröna kokoskrämen i en annan skål. Smaksätt ev med extra limesaft och mynta.

  • Lägg alla ingredienser till kompotten i en liten kastrull. Låt blandningen koka upp och låt sjuda i cirka 20 min, tills den har tjocknat till en massa. Låt kompotten svalna.

  • Servera desserten i små glas med lager av växelvis den vita kokoskrämen, den gröna kokoskrämen och jordgubbs- kompotten. Toppa med rostad mandel och färsk frukt.. 

Tips

Ställ kokosmjölken kallt, så delar den sig i en krämig och en vattnig del.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 490 kcal 

Protein: 6 g 

Fett: 37 g

Kolhydrater: 37 g 

Kostfibrer: 3 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar