Din webbläsare behöver uppgraderas. Den här webbplatsen stöder tyvärr inte äldre webbläsare.
Läs merValet är ditt, men bägge smakar gott som avslutning på vår tropiska middag.
2 personer
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Tid totalt: 30 minuter
Vit kokoskräm
1 burk kokosmjölk, fasta delen
¹∕³ tsk vaniljpulver
1 msk akaciahonung
Grön kokoskräm
1 burk kokosmjölk, fasta delen
¹∕³ tsk vaniljpulver
1 msk akaciahonung
1-2 msk limesaft
1 liten näve myntablad
1 liten näve spenat
Jordgubbskompott
3 dl jordgubbar, färska eller frysta
1 msk akaciahonung
½ tsk vaniljpulver
½ apelsin, saften
Topping
½ dl mandlar
½ msk honung
150 g färsk frukt, t ex bär och mango
Hacka mandlar grovt. Rosta i en panna på hög värme tills de får färg. Tillsätt honung och rör runt. Ge dem en minut till i pannan och låt svalna helt.
Rör ihop ingredienserna till den vita kokoskrämen.
Blanda alla ingredienser till den gröna kokoskrämen i en annan skål. Smaksätt ev med extra limesaft och mynta.
Lägg alla ingredienser till kompotten i en liten kastrull. Låt blandningen koka upp och låt sjuda i cirka 20 min, tills den har tjocknat till en massa. Låt kompotten svalna.
Servera desserten i små glas med lager av växelvis den vita kokoskrämen, den gröna kokoskrämen och jordgubbs- kompotten. Toppa med rostad mandel och färsk frukt..
Tips!
Ställ kokosmjölken kallt, så delar den sig i en krämig och en vattnig del.
Energi: 490 kcal
Protein: 6 g
Fett: 37 g
Kolhydrat: 37 g
Kostfiber: 3 g
Få de bästa träningstipsen, de läckraste recepten och de senaste hälsorönen.
JUST NU: Få 6 gratis hemmaträningsprogram när du anmäler dig till vårt nyhetsbrev. Gläd dig åt att komma i toppform och boosta din förbränning med världens bästa övningar!
Ja tack, jag vill gärna ha I FORMs nyhetsbrev med spännande artiklar och marknadsföring om I FORM via e-post. Du kan när som helst avregistrera dig igen. Läs mer