Kokoskräm med jordgubbar eller spenat
En drömdessert helt utan socker, men med syrlighet, lenhet och sötma från kokos, frukt och honung. MUMS!
En drömdessert helt utan socker, men med syrlighet, lenhet och sötma från kokos, frukt och honung. MUMS!
SPENAT ELLER JORDGUBBAR? Valet är ditt, men bägge smakar gott som avslutning på vår tropiska middag.
Hacka mandlar grovt. Rosta i en panna på hög värme tills de får färg. Tillsätt honung och rör runt. Ge dem en minut till i pannan och låt svalna helt.
Rör ihop ingredienserna till den vita kokoskrämen.
Blanda alla ingredienser till den gröna kokoskrämen i en annan skål. Smaksätt ev med extra limesaft och mynta.
Lägg alla ingredienser till kompotten i en liten kastrull. Låt blandningen koka upp och låt sjuda i cirka 20 min, tills den har tjocknat till en massa. Låt kompotten svalna.
Servera desserten i små glas med lager av växelvis den vita kokoskrämen, den gröna kokoskrämen och jordgubbs- kompotten. Toppa med rostad mandel och färsk frukt..
TIPS! Ställ kokosmjölken kallt, så delar den sig i en krämig och en vattnig del.