Jordgubbskompott med pannacotta

3 timmar
214 kcal

En enda portion av den här läckerheten täcker hela ditt dagsbehov av C-vitamin.

Jordgubbskompott med pannacotta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl tjock yoghurt
  • gelatin
  • Ev basilika

Från ditt baslager:

  • 40 g socker
  • Rivet skal och saft av ½ citron

Tillagning:

  • Skär jordgubbarna i klyftor (spara lite till garnering). Lägg jordgubbar, 20 g socker och hälften av vaniljstången i en kastrull. Koka på svag värme i 3 minuter. Kyl ner.
  • Skrapa ut vaniljkornen ur den halva vaniljstången och blanda med socker, citronskal och yoghurt. Lägg gelatinblad i kallt vatten och smält dem sedan över vattenbad. Blanda det med citronsaft och tillsätt det till yoghurtblandningen, som sedan får stelna i två små formar i kylskåpet i 2-3 timmar. Stjälp upp på ett lager med jordgubbar och garnera eventuellt med basilika.

Sund bonus

Desserten är kalorilätt och så rik på C-vitamin att en enda portion täcker hela ditt dagsbehov.


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background