Jordgubbskompott med pannacotta
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 5 minuter
Tid totalt: 3 timmar
INGREDIENSER
200 g jordgubbar
1 vaniljstång
2 dl tjock yoghurt
1½ gelatin
Ev basilika
Från ditt baslager:
40 g socker
Rivet skal och saft av ½ citron
Tillagning:
- Skär jordgubbarna i klyftor (spara lite till garnering). Lägg jordgubbar, 20 g socker och hälften av vaniljstången i en kastrull. Koka på svag värme i 3 minuter. Kyl ner.
- Skrapa ut vaniljkornen ur den halva vaniljstången och blanda med socker, citronskal och yoghurt. Lägg gelatinblad i kallt vatten och smält dem sedan över vattenbad. Blanda det med citronsaft och tillsätt det till yoghurtblandningen, som sedan får stelna i två små formar i kylskåpet i 2-3 timmar. Stjälp upp på ett lager med jordgubbar och garnera eventuellt med basilika.
Sund bonus
Desserten är kalorilätt och så rik på C-vitamin att en enda portion täcker hela ditt dagsbehov.
näringsinnehåll per person
Energi: 214 kcal
Protein: 12,7 g
Fett: 1 g
Kolhydrat: 38,3 g