Jordgubbskompott med pannacotta

En enda portion av den här läckerheten täcker hela ditt dagsbehov av C-vitamin.

Jordgubbskompott med pannacotta

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Tid totalt: 3 timmar

INGREDIENSER

200 g jordgubbar

1 vaniljstång

2 dl tjock yoghurt

1½ gelatin

Ev basilika

Från ditt baslager:

40 g socker

Rivet skal och saft av ½ citron

Tillagning:

  • Skär jordgubbarna i klyftor (spara lite till garnering). Lägg jordgubbar, 20 g socker och hälften av vaniljstången i en kastrull. Koka på svag värme i 3 minuter. Kyl ner.
  • Skrapa ut vaniljkornen ur den halva vaniljstången och blanda med socker, citronskal och yoghurt. Lägg gelatinblad i kallt vatten och smält dem sedan över vattenbad. Blanda det med citronsaft och tillsätt det till yoghurtblandningen, som sedan får stelna i två små formar i kylskåpet i 2-3 timmar. Stjälp upp på ett lager med jordgubbar och garnera eventuellt med basilika.

Sund bonus
Desserten är kalorilätt och så rik på C-vitamin att en enda portion täcker hela ditt dagsbehov.

näringsinnehåll per person

Energi: 214 kcal

Protein: 12,7 g

Fett: 1 g

Kolhydrat: 38,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar