Jordgubbskompott med pannacotta

3 timmar
214 kcal

En enda portion av den här läckerheten täcker hela ditt dagsbehov av C-vitamin.

Jordgubbskompott med pannacotta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl tjock yoghurt
  • gelatin
  • Ev basilika

Från ditt baslager:

  • 40 g socker
  • Rivet skal och saft av ½ citron

Tillagning:

  • Skär jordgubbarna i klyftor (spara lite till garnering). Lägg jordgubbar, 20 g socker och hälften av vaniljstången i en kastrull. Koka på svag värme i 3 minuter. Kyl ner.
  • Skrapa ut vaniljkornen ur den halva vaniljstången och blanda med socker, citronskal och yoghurt. Lägg gelatinblad i kallt vatten och smält dem sedan över vattenbad. Blanda det med citronsaft och tillsätt det till yoghurtblandningen, som sedan får stelna i två små formar i kylskåpet i 2-3 timmar. Stjälp upp på ett lager med jordgubbar och garnera eventuellt med basilika.

Sund bonus

Desserten är kalorilätt och så rik på C-vitamin att en enda portion täcker hela ditt dagsbehov.