Nyttiga recept Dessert Jordgubbsk... Jordgubbskompott med pannacotta 3 timmar 214 kcal En enda portion av den här läckerheten täcker hela ditt dagsbehov av C-vitamin. Av I FORM-redaktionen 9 juni 2016 Jordgubbskompott med pannacotta Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 200 g jordgubbar 1 vaniljstång 2 dl tjock yoghurt 1½ gelatin Ev basilika Från ditt baslager: 40 g socker Rivet skal och saft av ½ citron Tillagning: Skär jordgubbarna i klyftor (spara lite till garnering). Lägg jordgubbar, 20 g socker och hälften av vaniljstången i en kastrull. Koka på svag värme i 3 minuter. Kyl ner. Skrapa ut vaniljkornen ur den halva vaniljstången och blanda med socker, citronskal och yoghurt. Lägg gelatinblad i kallt vatten och smält dem sedan över vattenbad. Blanda det med citronsaft och tillsätt det till yoghurtblandningen, som sedan får stelna i två små formar i kylskåpet i 2-3 timmar. Stjälp upp på ett lager med jordgubbar och garnera eventuellt med basilika. Sund bonus Desserten är kalorilätt och så rik på C-vitamin att en enda portion täcker hela ditt dagsbehov. Jordgubbar