Grillad lammlever

35 minuter
554 kcal

Husmorsklassiker i spännande kombination med jordgubbskräm.

Grillad lammlever

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g lammlever i skivor
  • 250 g jordgubbar
  • 400 g små färska rödbetor
  • ½ kruka timjan

Tillbehör:

  • 100 g grovt dinkel

Från ditt baslager:

  • 35 g socker
  • 1 tsk potatismjöl/maizena
  • Salt
  • Peppar
  • Balsamico
  • Olivolja

Tillagning

Koka rödbetorna i ca 30 minuter. Gnugga av skinnet och skär rödbetorna i små tärningar.

Koka jordgubbarna (spara några till garnering) med socker under lock till en kraftig kräm, som kan redas med lite potatismjöl eller maizena utrört i lite kallt vatten. Om du använder potatismjöl får det inte koka. Om du använder maizena ska det koka i en minut. Blanda rödbetorna med jordgubbskrämen och smaka av med salt, peppar och timjan.

Gnid in levern i olja, salta och peppra och stek den i en grillpanna eller kolgrill. Strö på massor av färsk timjan och droppa över balsamico vid servering. Ät grovt bröd till.

Sund bonus

Rätten är proppfull med vitaminer och mineraler. Järninnehållet är till exempel jättehögt och utnyttjandet av det blodproducerande mineralet stöds av de stora mängderna C-vitamin. Utöver det innehåller rätten massor av betakaroten och en rad B-vitaminer.


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background