Grillad lammlever

Husmorsklassiker i spännande kombination med jordgubbskräm.

3 februari 2009 av I FORM

2 personer

250 g lammlever i skivor
250 g jordgubbar
400 g små färska rödbetor
½ kruka timjan


Tillbehör:
100 g grovt dinkel


Från ditt baslager:

35 g socker
1 tsk potatismjöl/maizena
Salt
Peppar
Balsamico
Olivolja


Tillagning:
Koka rödbetorna i ca 30 minuter. Gnugga av skinnet och skär rödbetorna i små tärningar.

Koka jordgubbarna (spara några till garnering) med socker under lock till en kraftig kräm, som kan redas med lite potatismjöl eller maizena utrört i lite kallt vatten. Om du använder potatismjöl får det inte koka. Om du använder maizena ska det koka i en minut. Blanda rödbetorna med jordgubbskrämen och smaka av med salt, peppar och timjan.

Gnid in levern i olja, salta och peppra och stek den i en grillpanna eller kolgrill. Strö på massor av färsk timjan och droppa över balsamico vid servering. Ät grovt bröd till.

Sund bonus
Rätten är proppfull med vitaminer och mineraler. Järninnehållet är till exempel jättehögt och utnyttjandet av det blodproducerande mineralet stöds av de stora mängderna C-vitamin. Utöver det innehåller rätten massor av betakaroten och en rad B-vitaminer.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar