Grillad lammlever

Husmorsklassiker i spännande kombination med jordgubbskräm.

3 februari 2009 av I FORM-redaktionen

Grillad lammlever

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Tid totalt: 35 minuter

INGREDIENSER

250 g lammlever i skivor

250 g jordgubbar

400 g små färska rödbetor

½ kruka timjan

Tillbehör:

100 g grovt dinkel

Från ditt baslager:

35 g socker

1 tsk potatismjöl/maizena

Salt

Peppar

Balsamico

Olivolja

Tillagning

Koka rödbetorna i ca 30 minuter. Gnugga av skinnet och skär rödbetorna i små tärningar.

Koka jordgubbarna (spara några till garnering) med socker under lock till en kraftig kräm, som kan redas med lite potatismjöl eller maizena utrört i lite kallt vatten. Om du använder potatismjöl får det inte koka. Om du använder maizena ska det koka i en minut. Blanda rödbetorna med jordgubbskrämen och smaka av med salt, peppar och timjan.

Gnid in levern i olja, salta och peppra och stek den i en grillpanna eller kolgrill. Strö på massor av färsk timjan och droppa över balsamico vid servering. Ät grovt bröd till.

Sund bonus
Rätten är proppfull med vitaminer och mineraler. Järninnehållet är till exempel jättehögt och utnyttjandet av det blodproducerande mineralet stöds av de stora mängderna C-vitamin. Utöver det innehåller rätten massor av betakaroten och en rad B-vitaminer.

näringsinnehåll per person

Energi: 554 kcal

Protein: 32,2 g

Fett: 11,8 g

Kolhydrat: 83,8 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar