Hur gör man nicecream?

Älskar du gräddglass, men inte kalorierna som följer med på köpet? Då är nicecream svaret!

Nicecream, gjord på banan och choklad i glas

NICECREAM smakar också fantastiskt om du tillsätter choklad och toppar med bär.

© iStock

Nicecream är glass gjord på bananer. "Och mer då?", tänker du säkert. Inget mer!

Glassen kan göras uteslutande på bananer och är både god, nyttig och billig. Så det är precis så nice som namnet antyder.

Hemligheten bakom nicecream är att du måste använda mogna bananer – de där mjuka bananerna med bruna fläckar, som alltid ligger kvar i fruktskålen eftersom ingen vill äta dem. Deras intensiva sötma gör dem helt perfekta för glass.

Nicecream har samma konsistens som glass och är perfekt för dig som älskar den traditionella mjukglassen, men som vill spara in på kalorierna. Bananglassen innehåller bara hälften så många kalorier som vanlig glass.

När man sätter tänderna i de iskalla, mixade bananerna får man dessutom i sig dubbelt så mycket kalium och magnesium som om man hade valt gräddkusinen och då får man till och med i sig lite kostfiber och slipper mättat fett.

Nicecream

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 5 st. Bananer, mycket mogn

Så här gör du

  • Skala bananerna och frys ner dem – t ex i en fryspåse eller en plastburk som funkar i frysen.
  • Låt bananerna tina upp i cirka 20-30 min, skär dem i bitar och lägg dem i en matberedare. Ju längre du kör, desto mer luftig blir glassen, men den ska förstås inte hinna smälta. Använder du en mixerstav är det en bra idé att tillsätta lite mjölk.

Tillsätt smak

Glassen smakar fantastiskt som den är, men du kan också tillsätta smaksättare, antingen i själva glassen eller som topping. Testa t ex:

  • Vanilj
  • Bär
  • Jordnötssmör
  • Hackad choklad
  • Citronsaft
  • Mango
  • Lakritspulver
  • Kokosmjölk